Økonomisk opvarmning af boligen med brug af varmepumpe

Varmepumper udenfor hjemmet kan være en af de bedste måder, hvorpå du kan opvarme din bolig på. Der er her tale om en konstant opvarmning, som kan ske på alle årets 365 dage, og denne forløber sig også, selvom temperaturen udenfor er relativt lav, som den nu engang kan blive i vinterhalvåret. Men hvis du skal sikre dig den allerbedste brug af en varmepumpe, så er der to faktorer, som du skal overveje, hvoraf den ene af disse ikke kun gælder for varmepumper, men som også gælder for opvarmningen af enhver bolig.

Isolering af huset – hold varmen inde

Hvis du synes, at din varmeregning er uforholdsmæssigt stor, så kan det være en idé at skifte til en anden varmekilde, hvor et alternativ naturligvis er en varmepumpe. Men det er rigtigt vigtigt at huske på, at der kan være mange årsager til varmeregningen, hvoraf én af disse er varmekilder, som slet ikke er effektive. En anden er isolering. Hvis din bolig er isoleret dårligt, så vil en varmepumpe skære penge af regningen, men varmen vil stadigvæk sive ud af huset. Det er derfor relevant at afklare dette, før du springer ud i investeringen i en ny varmepumpe. Der er også visse vaner, som man skal afklare – bruges varmekilderne på ulogisk vis, hvor radiatoren eksempelvis tændes og slukkes, i stedet for at holdes på en lav, konstant temperatur? Lufter i ofte ud i vinduet, som ligger lige over radiatoren? Det er spørgsmål som dette, der kan hjælpe dig med afklare, hvorfor din varmeregning er stor.

Gulvvarme fremfor radiatorvarme

Når du installerer en ny varmepumpe, så kan du med stor fordel overveje at lade denne varmepumpe opvarme dit hus igennem gulvvarme. Gulvvarmen er nemlig den mest ideelle måde at opvarme huset på, da der her er tale om et varmelegeme, der har en rigtigt stor overflade. Forestil dig blot, hvor meget mere energi en radiator skal bruge på at varme et rum op i forhold til gulvvarme – svaret er cirka tre gange så meget. Gulvet behøves kun at blive opvarmet til 35-40 grader, hvorimod radiatoren skal helt op på 50-55 grader. Der er derfor masser af penge at hente, hvis du prioriterer opvarmning igennem gulvvarme fremfor en radiator.

Kunne du godt tænke dig at få installeret en varmepumpe i din bolig, men vil du forinden gerne se nærmere på mulighederne for finansiering, så kan du med fordel læse mere om mulighederne for at få et kviklån.

Skriv et svar