En rejse op på Afrikas tag

I den østlige del af Afrika ligger det smukke Tanzania. Landet er kendt som et af de bedste safarilande i verden, smuk natur og skønne strande. Derudover er Tanzania også kendt for at have det afrikanske kontinents højeste bjerg, nemlig Kilimanjaro. Bjerget når en højde på 5.895 meter, og dets toppunkt kaldes for Uhuru Peak. Bjerget ligger nær den kenyanske grænse og er det man betegner for en stratovulkan. Der er i alt tre vulkantoppe på Kilimanjaro, hvoraf de to andre er Shira i 3.963 meters højde og Mawenzi i 5.140 meter.

Selvom vulkanen stadig har aktivitet i toppen af selve krateres bund, og man kan mærke at jorden faktisk er varmere, så kategoriseres Kilimanjaro stadig som en sovende vulkan. Bjergbestigning på dette imponerende bjerg er forekommet i mange årtier og allerede tilbage i 1889 besteg de første personer bjerget.

En bestigning af Kilimanjaro er ikke den mest vanskelige bestigning, om end en mere udfordrende vandretur. Derfor kræver det også en vis form for fysisk styrke, men allermest en god position vilje, at nå helt til tops. Dertil at det også vigtigt at være opmærksom på højdesyge, da man trods alt kommer op over 5000 meter højde.

Kilimanjaro kan tilgås hele året rundt, men det ideelle for en optimal og gennemført tur forekommer i Tanzanias tørperioder. Selve bestigningen kan gøres fra forskellige ruter, alt afhængig af ruternes svaghedsgrad. Kendetegnende for ruterne er at man oplever smukke og enestående omgivelser i de fem forskelige zoner man krydser på vejen op. Dertil findes sjældne arter af plante- og dyreliv, som kun lever på Kilimanjaro.

Marangu ruten, også kendt som Coca‐cola ruten, er Kilimanjaros korteste og mest direkte rute. Her overnatter man i bjerghytter på vejen mod toppen, og med på turen er en kok, som tilbereder mad til hele gruppen, som efterfølgende indtages i spisesalen i hytten. Marangu-ruten foregår på den sydøstlige del af bjerget, hvorfor man heller ikke for set helt så mange sider af det fanatiske landskab. Om end er det stadig en smuk rute, som stadig viser en god del af det alsidige terræn.

En anden rute, hvorpå man kan tilgå Kilimajaros top er Machame-ruten, kendt som Whisky ruten. I modsætning til Marangu ruten, så er denne mere udfordrende. Ruten er utrolig smuk og giver en god illustration af det afvekslende landskab. På vej mod toppen passerer man således både krogede træer, afro-alpint hede landskab samt frodige højlandsurskove. Jo højere man kommer op, jo færre vegetationer forekommer der, og til sidste består landskabet blot af gletsjer. Machame-ruten adskiller sig også fra Marangu ved at overnatningen her foregår i telte, men ligeledes er der en kok med på turen, som sørger for at tilberede maden til deltagerne. Ens for de to ture er desuden at den store del af oppakningen bæres af hjælpere, men man er selv ansvarlig for at bære sin dagsrygsæk.

Tanzania har meget mere at byde på, så hvis man efter nogle gode kilemeter i benene trænger til nye oplevelser eller afslapning, så er der mulighed for at tage på enten safari og/eller en velfortjent badeferie på det eksotiske Zanzibar.

Skriv et svar