Skærmstørrelsens betydning

skærmstørrelse

Din bærbare trænger til en opgradering, men med flere valgmuligheder end et barn med 100 kr. i slikbutikkens bland-selv afdelingen kan det være uoverskueligt at finde frem til den, som opfylder ens krav. Dette medfører tit, at man kommer hjem med en bærbar som ganske vist er flot, men som bare ikke kan det, man havde forestillet sig, at den skulle kunne. Men hvad skal man lede efter?

skærmstørrelse

Først og fremmest spiller skærmens størrelse en rolle. Når du skal vælge en bærbar, er det første du skal beslutte dig for, hvilken størrelse skærmen skal have. Du kan som tommelfingerregel vælge skærmstørrelse ud fra, hvilket formål den bærbare har. Skal du til at studere, kan en lidt mindre skærm på fx 11 eller 13 tommer være god, da den bærbare derved ikke fylder så meget i tasken, den giver dig bedre plads ved skrivebordet, og hvis du alligevel primært skal bruge den bærbare til at skrive noter og opgaver på, spiller skærmens størrelse ikke den store rolle for de fleste. Hvis du derimod skal bruge den bærbare i henhold til dit arbejde, hvor du fx arbejder med programmer som InDesign eller PhotoShop, kan en større skærm på fx 15 eller 17 tommer være at foretrække, da den giver dig bedre mulighed for at se de mange detaljer og valgmuligheder, som programmerne tilbyder.

Dertil kan den større skærm også være at foretrække, hvis den bærbare eksempelvis skal bruges til præsentationer hos eksterne samarbejdspartnere, da skærmens størrelse vil give dig mulighed for at vise billeder, tekster og filmklip i et større og mere professionelt format. Den sidste kategori jeg vil beskrive her er, hvis du blot ønsker en bærbar, fordi du godt kan lide at surfe på nettet, spille spil på Facebook og have et sted af uploade dine digitale billeder. Her spiller skærmen ingen rolle, da en bærbar computer til hjemmebrug oftest ikke skal transporteres uden for hjemmet og derfor bør du her vælge en skærmstørrelse, som appellerer til dig, frem for af transportmæssige årsager.

Som tidligere beskrevet har designet stort set ingen betydning for den bærbares funktioner, men alligevel kan det være en fordel at overveje, om man ønsker en tyndere bærbar, som kun fylder halvdelen af standard bærbar i tasken. Det designmæssige kan også medføre, at der er visse specifikationer, som udgår eller indgår i den bærbare. Eksempelvis har mange af de tyndere bærbare ikke CDR-drev, men disse kan tilkøbes for forholdsvist små penge. Valgene er altså mange og valgmulighederne er flere!

Skriv et svar