Førstehjælpskassen sikrer hurtig og god behandling af skader

førstehjælpskasse

På en arbejdsplads skal sikkerheden naturligvis altid være alvorlig, men der vil dog på en arbejdsplads, hvor der færdes mange mennesker opstå nogle forskellige skader af større eller mindre grad. Herfor kan det være en fordel at give sine medarbejdere nogle muligheder for at kunne behandle skaderne, hvilket kunne ske i form af uddeling af viden, praktiske øvelser, hjertestarter og med en førstehjælpskasse lige ved hånden.

En førstehjælpskasse bør altid være placeret tæt på medarbejderne og deres arbejdssteder, da det i overvejende grad vil være her, de forskellige ulykker vil ske, hvorved førstehjælpskassen kan være en fordel at placere på lageret, i produktionen, i firmabilerne og lignende. Derved har man altid behandlingsmidlerne lige ved hånden såfremt en kollega, gæst, kunde, leverandør eller lignende skulle komme til skade i forbindelse med udførslen af et stykke arbejde.

førstehjælpskasse

Vær opmærksom på førstehjælpskassens indhold og behandlingsmuligheder

Først og fremmest kan det være en fordel at være opmærksom på selve førstehjælpskassens eller -kuffertens materiale, hvilket kan være i et robust plastmateriale, der kan holde til en del forskellige ting. På den måde kan denne type af førstehjælpskasse kan benyttes i kontormiljøer, produktions- og lagerarbejde, men også på farten, uden den går i stykker. Indholdet i førstehjælpskassen bestemmes naturligvis af producenten, hvorfor det kan være en fordel at undersøge, hvem producenten har haft til at bestemme indholdet i kassen. Her kan det være en fordel at vælge de udbydere, der har haft fagmænd til at bestemme remedierne i kassen. Dette kunne eksempelvis være ambulancereddere, der har stor erfaring med skader i mange forskellige afskygninger, hvorved de har viden om, hvilket materiale der skal benyttes til at mindske skaderne på stedet.

Indholdet i førstehjælpskassen er hovedsageligt valgt i henhold til at kunne behandle småskrammer, sår, mindre blødninger, større blødninger, småbrud, forbrændinger, forstuvninger, øjenskader og lignende. Hertil hører en del forskelligt materiale såsom plaster, forbindinger, kølende gel, armkæder, øjenskyllevæske, isposer, sakse, engangshandsker, pincet, sikkerhedsnåle og meget andet, der kan forebygge, ordne og mindske de skader, der end måtte opstå.

Overvej eventuelt at droppe abonnementet

På mange arbejdspladser har man et abonnement hos en leverandør, hvor man månedligt betaler for at få fri opfyldning af forbinding, plaster og lignende. Hvis man begynder at regne på det, man betaler, i forhold til det, man får ud af pengene, kan det måske være en fordel at droppe abonnementet for at kunne betale for netop den mængde af førstehjælpskasseindhold, man benytter sig af. Derved kan man altså i højere grad betale for noget, man bruger, i stedet for månedligt at betale nogle penge for noget, man i realiteten ikke benytter. En førstehjælpskasse er altså uundværlig på en arbejdsplads – og en god tryghed for alle på arbejdspladsen!

Skriv et svar