Skiferie: Derfor skal du tage afsted

skiferie

Efteråret er godt i gang, og vinteren venter lige om hjørnet. At tage af sted på skiferie er oplagt i de kolde måneder, hvis man er til fart over feltet og tumlen i sneen.
Der findes mange oplagte grunde til at booke en ferie, som står i skiene- og snowboardenes tegn, men har du aldrig før været på skiferie, og er du i tvivl om, hvorvidt det er rejseformen for dig, har vi derfor samlet 3 gode grunde til, hvorfor du skal pakke skiene og komme afsted mod pisterne.

skiferie

1. Vinter med snegaranti

Er du en vaskeægte snebjørn, eller elsker du bare at suse gennem høj sne og mærke frosten give dig røde kinder? I Danmark er vinteren ikke altid lig med sne, og vi kan være heldige, hvis vi har en hel snefyldt uge i streg, eller måske hvid jul. Derfor er skiferier det oplagte valg, hvis du vil være garanteret sne. Rejs til ét af de nordiske lande eller Østrig, Tyskland og Italien, hvis du vil opleve smuk natur dækket af sne og med følelsen af, at du er landet midt i Winter Wonderland.

2. Noget for enhver smag

Der er med sikkerhed noget til enhver smag, hvis du vælger at ferien skal gå mod en skidestination. Om I er en familie afsted, en flok venner samlet eller bare du og kæresten, kommer I med garanti ikke til at kede jer. Skiferier er ikke kun ens betydning med ski og løjper, der er meget andet at give sig til.
Er I et kærestepar, der vælger at tage af sted, er det oplagte valg at tage på en kanetur en frostklar eftermiddag, eller når mørket har sænket sig, og der er faldet et dæmpet lys over byen. Medbring tæpper og noget varmt at drikke til at lune sig på.
Står ferien i storfamiliens tegn, kan børnene frit slippes løs i sneen og boltre sig til de er tømt for energi. Far kan sidde i solen midt i sneen og læse avisen i selskab med en lokal øl, mens mor er til en kurbehandling hjemme på hotellet. Om aftenen er der underholdning på de fleste hoteldestinationer, og ellers er det altid hyggeligt med familiespil og slik hjemme i hytten eller på værelset.
Står den på fest, fart og ferie med vennerne, er de berømte afterskiing ture en oplagt mulighed for at afslutte en god dag på pisterne. Varm jer med en romtoddy eller dans på bordene med en stor øl i hånden. Mere festligt bliver det ikke. Med andre ord, der er noget for alle aldre og grupper, og skiferier er på ingen måder ensformigt og ren ”ski ned af løjperne”.

3. Oplevelser og sightseeing

Ligesom alle andre feriedestinationer, sommer som vinter, har forskelligt at byde på, hvad angår seværdigheder og attraktioner, smuk natur og udflugter, så er skiferie som sagt mere end bare leg på de hvide pister. Om turen skal gå mod Norge, Østrig eller et helt tredje skiland, bør du undersøge omgivelserne og tjekke de mange muligheder ud for, hvilke seværdigheder, der ligger i nærområdet til jeres skisportssted. Tag et break fra løjperne og hiv en dag ud af feriekalenderen, hvor I tilbringer tid i de nærliggende små byer med plads til sightseeing og shopping.

Huskeliste til skiferien

Når turen går mod en skidestination, og det er blevet tid til at pakke kufferten, kan det nogen gange være svært at danne et overblik over alt det, der er vigtigt at medbringe? Vi har derfor opstillet en liste, så du nemmere kan overskue feriepakningen.

Tøj til skibakkerne:

 • Skistrømper og skiundertøj
 • Skijakke- og bukser
 • Skihandsker og varmt halstørklæde (evt. en halsedisse)

Varmt tøj derudover:

 • Overtræksbukser
 • Hue, handsker eller luffer
 • Varme støvler med en god gummisål

Skiudstyr:

 • Ski
 • Støvler, stave og hjelm
 • Skibriller, skivoks og rygsæk


Skal der børn med, så husk:

 • Bærerygsæk
 • Skesele
 • Ski tøj til ungerne
 • Tablet, når der skal pauses fra skibakkerne

Praktiske oplysninger:

 • Rejseforsikring
 • Sygesikringsbevis
 • Telefonnumre til: Bank, læge, skirejsebureau, mobilselskab, nabo/familie

Diverse husketing:

 • Pas, telefon, pung
 • Oplader til: Telefon, Power bank, kamera, børnenes tablet
 • Kamera
 • Toilettaske med shampoo, creme osv. – husk solcremen og læbepomade med solfaktor!
 • Medicin, herunder hovedpinepiller, køresygepiller, plaster
 • Spil til ferien
 • Batterier
 • Vækkeur
 • Solbriller

Skiskole for begyndere og børn

Skiferier er ikke kun til øvede- og rutinerede skientusiaster, du kan sagtens smutte afsted, selvom skiene ikke er dine bedste venner, eller hvis du aldrig før har prøvet at stå på ski. Mange skisportssteder har nemlig skiskoler kombineret således, at dygtige instruktører underviser dig, og gør dig tryg på skiene. Har I mindre børn med, er der også mulighed for undervisning til dem, og I kan endda gøre det sammen som familie. Undersøg disse muligheder, når du samtidig sidder og kigger på hotellets andre faciliteter.

Skriv et svar