Parterapi eller selvhåndtering? Sådan kan du rede dit forhold

Et forhold kræver to hjerter og en viljestyrke hos hver partner for at få det til at fungere. Det kan være noget af en opgave at enes og holde gnisten i forholdet og langt hen af vejen handler det om kommunikation, kompromiser og tålmodighed.

Sådan får du dit parforhold til at fungere

Frihed under ansvar
For mange kan et parforhold hurtigt gå hen at blive en klods om benet, og man kan have tendens til at slænge sig på sofaen hver aften med sin partner og blot se en film eller en serie, uden at komme ud af de trygge rammer. For nogen er det en løsning, for andre kan det gå hen og føles som et ”fængsel”, så vigtigt er det, at lade hinanden give jer plads til at komme ud og have det sjovt med vennerne og stole på hinanden, hvis din partner tager en tur i byen. Det er sundt at savne og forsøg at lade være med at skrive til hinanden, når I er adskilt. Det giver jer også noget at snakke om, når I ses igen.

Tal åbent inden bomben eksploderer
Kommunikation er vigtigt i alle henseender, og er der noget, der trygger jer, bør I snakke om det, inden det går helt galt. Lad den anden forstå dig og sørg for at snakke i et roligt toneleje, så din partner ikke føler sig angrebet. Fortæl, hvad der går dig på, hvad du blev såret over, eller om det virkelig var nødvendigt, at han/hun gjorde eller sagde som der blev sagt. Jo mere åben, forstående og lyttende I er over for hinanden, jo tættere kommer I også på hinanden, og dermed udvikler I også respekten for hinanden.

Kom tættere på hinanden
Selvom et parforhold er mere end bare sex, er det vigtigt at skabe nærhed og tryghed i en sådan balance, at det er med til at styrke jeres bånd til hinanden. Sex er ikke altid løsningen, men det kan være et kærligt klap bagi, mens hun står og laver mad, eller det kan være at nusse i håret, når I ligger og ser tv. Giv også hinanden komplimenter, men sig dem, når jeres partner mindst forventer det. Snak også med hinanden om, hvad I savner i forholdet, sådan så I løbende forbedrer jeres parforhold og ikke går i stå med kærligheden.

Få hjælp udefra

Er det svært selv at håndtere forbedringerne imellem jer, og hænger jeres forhold i en så tynd tråd, at I overvejer det næste step, nemlig terapi, så kan parterapi Århus ved Lene Søe være at anbefale. Hun hjælper par med at se tingene fra en anden vinkel og rådgiver jer til at finde liv og et nyt pust i jeres parforhold.

Skriv et svar