Gode råd om graviditet og opløbet hertil

Der kan være en hel masse ubesvarede spørgsmål i forbindelse med en graviditet, men det kan der i den grad også være inden graviditeten, hvor man måske er i tvivl om en hel masse forskellige ting. Det første step i den proces, som det egentlig er at skulle have et barn, er beslutningen, der med sin partner skal tages, om at man gerne vil være forældre og opdrage et barn. Har man først besluttet sig for det, er det vigtigt, at man væbner sig med tålmodighed, da det for nogle kan kræve mange forsøg, da det ikke er noget, man kan gøre fra den ene dag til den anden. For nogle kan det også være nødvendigt med fertilitetsbehandling, hvilket dog er meget forskelligt fra par til par.

Værd at være opmærksom på inden graviditet

Der er både faktorer hos manden og kvinden, når man taler om sandsynlighed for graviditet, da det eksempelvis kan have betydning for sandsynligheden, om kvinden har en normal menstruationscyklus. Et andet vigtigt parameter er ægløsningen, hvis tidspunkt man gerne skulle kende til, da det er her man skal slå til, da de æg, der skal befrugtes, løsnes, hvormed de er klar til befrugtning af sædcellen. Herfor har mandens sædkvalitet også en stor indflydelse på, hvor stor sandsynligheden for graviditet er. Det er blandt andet i disse to nævnte tilfælde, mange får hjælp hos fertilitetsklinikker. Det kan også være en fordel at være opmærksom på de tidlige tegn på graviditet:

  • Forøgede lugte- og smagssans
  • Man er ekstra følsom i forhold til det normale
  • Ekstrem træthed
  • Pludselige ændringer i spise- og madvaner
  • Større trang til toiletbesøg og ømhed i underlivet
  • Ændringer i bryster
  • Morgenkvalme
  • Udebleven menstruation

Dette er blot tegn, og derved bør man ikke drage direkte konklusioner mellem oplevelse af ovenstående tegn og graviditet, men det kan være pejlemærker hertil, hvorved de kan være en fordel at være opmærksom på.

Psykiske og fysiske ændringer er naturlige

Det er meget naturligt og logisk, at ens krop ændrer sig, når et barn udvikler sig inde i maven, hvilket først og fremmest kan ses p mavens størrelse, der langsomt bliver større. Herudover er der dog også nogle psykiske ændringer, der kommer i forbindelse med en graviditet, hvilket er grundet de hormoner, der skabes under graviditeten. Grundet skabelsen af disse hormoner får man naturlige påvirkninger heraf, hvilket kan give humørsvingninger, der til tider kan være forholdsvis kraftige. Herudover er der de jævnlige tjek, man skal sørge for at få taget sig, når man er gravid, således man er sikker på, at barnet har det godt. Guiden her er meget kort, men på graviditet.dk er det muligt at få mere fyldestgørende beskrivelser herom.

Skriv et svar