Den helt rigtige fødselsdagsgave

Læs med her, hvis du vil vælge den bedste gave til børnefødselsdagen.

Når ens barn eller barnebarn fylder år, er det naturligvis en stor dag. Som forældre eller bedsteforældre, tænker man tilbage på den dag barnet kom til verden. Det er en dag hvor man glædes over alt det, som barnet har lært. For barnet er fødselsdagen anledning til ekstra hygge og opmærksomhed, og selvfølgelig fødselsdagsgaver.

Sådan vælger du en bedste gave

Det kan være svært at vælge den rette gave. Her har vi samlet nogen få, men konkrete råd til at vælge fødselsdagsgave til børn.

  • Gaven skal være alderssvarende
  • Gaven skal passe til barnets interesser
  • Vælger du legetøj, så gå efter noget der kan bruges på flere måder

Først og fremmest er det naturligvis nødvendigt at kigge på barnets alder. Er gaven til et barn under 3 år, så skal legetøjet være godkendt til børn under 3 år. Det skyldes at små dele udgør en kvælningsfare, da børn i denne alder stadig ofte putter ting i munden. Herudover skal man overveje barnets interesser. Elsker barnet at lege med sin dukke, kunne noget dukketøj garanteret være et hit. Elsker han eller hun at stable ting ovenpå hinanden, så kunne byggeklodser nok være interessante.  Endelig er det, helt generelt, en god ide at vælge legetøj, der kan bruges på flere forskellige måder, så det ikke kun er sjove at lege med i et øjeblik.

Her har vi anbefalet tre slags gaver, som er gode til børn i forskellige aldre.

Gaven til babyen 0 – 1 år

Babyer på under et år, forstår ikke helt hvad der foregår omkring dem på juleaften. De synes måske endda, at gavepapiret er mere spændende end selve gaven. Det kan derfor være fornuftigt at lade valget falde på en praktisk gave. Gaven kunne være en skråstol, babytøj eller en babyalarm. En sådan gave glæder forældrene, og gør hverdagen med en baby nemmere. Se en liste med praktisk babyudstyr her.

Gaven til tumlingen på 2 -3 år

Børn i denne alder leger dagen lang. Fantasien er i fuld gang med at udvikle sig, og børnene har derfor virkelig stor glæde af legetøj, der er stimulerer og udfordrer dem.

  • Rollelege
  • Bøger

I denne alder prøver børnene at efterligne det, de ser de voksne gør. Godt legetøj kunne derfor være en legetøjsstøvsuger, lægesæt eller et legekøkken. Sproget er også i rivende udvikling i denne alder. Derfor er bøger er en god gave i denne alder. Når man læser bøger, så lærer børnene nye ord og det stimulerer deres fantasi.

Gaven til barnet på 4 -6 år

I denne alder kender børnene verden omkring dem, men lærer stadig meget gennem leg.  Til denne alder vil vi anbefale legetøj fra Schleich. For eksempel den populære hestestald, hvortil man kan købe alverdens heste af forskellige racer. Alle hestene er naturtro og håndmalet. Børnene kan samle på dyrene, da der er virkelig mange forskellige. Det er oplagt at være flere børn om legen, og man kan lære meget om dyrene. Se et udvalg af Schleich dyr her.

Skriv et svar