Gå op i dig selv og din egen velvære

Er du en af dem, der har en travl hverdag og derfor ofte stresser rundt for at nå både det ene og det andet? Så kan det være det er på tide at slå bremsen lidt i, stoppe op og lige huske at passe på dig selv. Du risikerer nemlig for alvor at blive stresset, hvis du glemmer dine egne behov midt i hverdagens travlhed. Måske sover du dårligt om natten, hvilket absolut kun bidrager til endnu mere stress.

Sover du dårligt om natten, så kan der være rigtig mange årsager hertil. Lider du af decideret søvnløshed, så er du nok nødt til at søge hjælp hos nogle professionelle, men hvis ikke, kan din dårlige søvn faktisk afhjælpes af nogle helt simple tiltag. Mange eksperter har konkluderet, at det forstyrrer søvnen, hvis man bruger sin smartphone, computer eller ser tv kort tid inden man skal sove. Derudover har den kost du spiser også indflydelse på din søvn, og vidste du godt, at det er sundest at sove i et bælgmørkt rum? Mange tænker måske ikke over det, men lys kan faktisk i høj grad forstyrre din nattesøvn – både kunstigt og naturligt lys. Derfor er det en god ide at have nogle gardiner installeret i det værelse du sover. Således bliver rummet mørkt og du bliver heller ikke generet af gadelys. Føtex har et stort udvalg af mange forskellige slags gardiner som fx plisségardiner. Se udvalget her og sov bedre om natten.

Få hjælp af en professionel

Føler du ikke helt, at dine søvnproblemer kan afhjælpes med et par gardiner, ændret kostvaner eller lignende, så kan det være det vil hjælpe dig at få en professionel til at kigge på det sammen med dig. Det kan være en søvnekspert, men det kan også være en psykolog. Måske sover du nemlig dårligt, fordi du går og bekymrer dig om nogle ting, og her kan en dygtig psykolog hjælpe dig med at skrue ned for bekymringerne. Går du og bøvler med nogle andre ting, hvad end det er frustrationer, tristhed eller tankemylder generelt, så kan du også få hjælp til disse. Iben Larissa Jørgensen er autoriseret psykolog og kan hjælpe dig af med hvad end du går og slås med i din hverdag. Find en psykolog på Østerbro her