Vælg den rette juniorseng og få et barn der sover bedre

Søvn er en af de ting, vi ikke kan undvære, når vi skal kunne fungere optimalt i en travl hverdag. Det gælder både børn og voksne. En god nattesøvn forudsætter at vi har en god seng og en støttende pude. Her er et par tips til, hvordan du vælger den rette juniorseng.

Temaseng

De fleste forældre kender højest sandsynligt til det dilemma, der indimellem opstår, når barnet skal puttes. Måske er det en daglig kamp, fordi han eller hun hellere vil sove i jeres seng. Dette dilemma kan du nemt undgå ved at købe en seng, der sørger for, at dit barn glæder sig til at komme i seng. Køb for eksempel en temaseng, der afspejler dit barns interesse. Du kan for eksempel købe en ægte prinsesseseng, hvis du har en pige, der er stor fan af Disney prinsesserne. Det kan også være, at du har en dreng, der elsker Spiderman, Thomas tog eller racerbiler. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan sagtens få senge, der er bygget op med disse temaer. Og som forældre kan vi næsten kun forestille os, hvor vilde ungerne ville blive, hvis de skulle puttes i en ægte prinsesseseng eller en seng formet som en racerbil. Du kan finde juniorsenge med seje temaer her.

Vælg en seng der vokser med barnet

Når du skal købe ny juniorseng, kan du med fordel overveje at kigge efter en, som dit barn kan vokse med. Det betyder, at du vælger en seng, som dit barn også kan passe, når han eller hun er vokset i højden i løbet af de næste par år. Det kan altså ikke nytte noget at have en sej seng, hvis benene stikker ud over enden. Samtidig skal du også tænke på at vælge en seng, hvor udseendet også vil være tiltalende for barnet efter et par år. Når barnet bliver ældre og nærmer sig teenagealderen, vil en helt neutral og almindelig seng ofte være det sikre valg.

En god madras er altafgørende

Som de fleste måske allerede ved, er det madrassen i sengen, der har den afgørende betydning for kvaliteten af søvnen. Hvis du vil sikre dig, at dit barn sover godt om natten, skal du derfor investere i en god madras, som kan tilpasses den nye juniorseng. Hvis du skal spare et sted, er det altså ikke på madras-budgettet.

Skriv et svar