Guide: det skal du vide, før du får en altaninstallation

Går du med overvejelser om at udvide lejligheden med kvadratmeter, der er afhængig af en vægnedrivning, så kan du med fordel overveje at udbygge en altan. Mange danskere er ikke engang sig bevidste om, at det er muligt at på placeret en altan til sin lejlighed. Det er heller ikke en proces, der er så simpel, som den kunne lyde. Læs videre hvis du vil vide, hvad du bør skrive dig bag øret, inden du går i gang.

Værd at overveje

Når man ønsker at få sig en splinterny altan, er det først og fremmest nødvendigt med en byggetilladelse fra den pågældende kommune, man bor i. Da der er fastsatte regler omkring bl.a. størrelsen af altanen, er det især vigtigt at undersøge ens muligheder, før man giver sig i kast med andet. Din ejerforening eller andelsforening skal også gerne være en del af denne dialog omkring bygningstilladelse, og da der er forskellige regler, alt efter hvilken type bolig man bor i, er det essentielt at være i god dialog med disse.

Før arbejdet kan skydes i gang, er det vigtigt at overveje, hvilken altantype man ønsker til sin lejlighed. Altaner findes i forskellige varianter – med skydedøre, glasdøre eller i stål. Alle disse fås også inklusiv et børnesikret værn. Altanen kan både være påsat direkte på lejlighedens facade eller være støttet af søjler. Desuden findes forskellige stilistiske typer – såsom den franske og spanske altan samt tagaltanen. Mulighederne er mange, og er man i dialog med et specialiseret firma med egen tegnestue, kan man endda få designet sin egen unikke altan. Funktionalitet er kerneelementet, og derfor er en vigtig del af overvejelsen, hvordan altanen produceres, konstrueres, og monteres. Ved dette trin kan du ikke længere gøre brug af din ejerforening, da du har brug for garvede bygningskonstruktører, som kan lægge en plan for udførelsen af altanarbejdet.

Få vejledning hos din altankonsulent

Der findes mange forskellige byggefirmaer, som specialiserer sig i ovenstående processer og vurderinger, så man ikke skal stå på egen hånd. Da det kan være svært at lokalisere de pågældende virksomheder, man behøver, er et konsulentfirma derfor god at have ved hånden. Hvis man da går med overvejelser om at få konstrueret en altan til sin lejlighed – muligvis i forlængelse af en generel renovering – så er der god hjælp at hente hos konsulentfirmaer, der specialiserer sig i netop dette.

Skriv et svar