Tips til at gøre hjemmet helt klar til julen

Julen er for mange mennesker den bedste tid på året. Selvom dagene bliver kortere, og mørket dominerer det meste af døgnet, byder december måned på fantastiske ting. Det er den måned i året, hvor der hygges allermest. Stearinlysene tændes både som kalenderlys og adventskrans, haverne lyses op af flotte lyskæder, tæpperne hygges under på sofaen, og den glade julemusik spiller fra højttalerne. Børnene klæber sig til fjernsynet, når julekalenderen vises, og morgenerne bruges på at åbne chokoladejulekalendere. Når hyggen netop fylder så meget i december, flyver tiden af sted, og derfor gælder det om at få mest muligt ud af måneden. Dette kan du få hjælp til i denne artikel, hvor du får tips til at gøre hjemmet helt klar til julen.

Gør plads til julepynten

For at kunne pynte hjemmet op med julepynt skal der først gøres plads til det. Derfor bør man stille nogle af de eksisterende ting lidt væk, således at julepynten kan komme til sin ret. Når julepynten pakkes frem fra loftet, opbevaringsrummet eller kælderen, kan disse kasser anvendes til at opbevare de tidligere ting i. På denne måde kommer man nemt af med nipsting, pynteting og lignende for en stund, og tingene opbevares trygt og sikkert. Når julepynten tages ned igen, byttes tingene blot rundt igen. Dette er en supernem og effektiv måde at pynte hjemmet op på.

En anden god måde er ved at ophænge flotte hylder på væggen. Ved at hænge disse hylder op vil pladsen på væggen udnyttes. Dette pynter gevaldigt samt ser flot ud. På disse hylder vil der efterfølgende være masser af plads til at opsætte julepynt på. Find det her, hvis du er på udkig efter flotte og moderne hylder til hjemmet.

Tilføj julepynt til samlingen

Du føler måske, at du i forvejen har alt for meget julepynt liggende. Dog er det en god idé at tage et kritisk blik på julepyntet – er der noget, der trænger til at blive smidt ud? Det kan sagtens være, at pynten er blevet forældet eller ser grim ud, og dette er især muligt, hvis du har haft det samme julepynt i mange år. Selvfølgelig kan gammel julepynt sagtens stående fremme. Især hvis pynten har en emotionel betydning i form af arvestykker, skal pynten selvfølgelig ikke smides ud. Men er noget af pynten eksempelvis gået i stykker, bør man overveje at udskifte det.

En god lille juletradition er at udvide julesamlingen med ét nyt stykke julepynt hvert år. På denne måde får man udvidet sin samling på stille og rolig vis, og man får samtidig også tilføjet moderne pynt til samlingen. Hvis du ønsker at pryde hjemmet med julepynt, som aldrig går af mode, vil det være en god idé at købe Trip Trap-nisser. Disse nisser har været populære i utallige år, og derfor vil de nærmest ikke gå af mode nogensinde. Du kan købe en nisse for hvert familiemedlem, da nisserne har navne. Dette er en hyggelig og personlig måde at pynte hjemmet op, som børnene uden tvivl vil synes om. Du kan finde Trip Trap-nisser her.

Skriv et svar