3 tips til boligfornyelse

Du går måske og overvejer at pifte indretningen lidt op. Det kan være skønt med lidt fornyelse i boligen, men det kan være svært at se hvor man kan tage fat uden at endevende hele indretningen og pengepungen. Med få tiltag kan du faktisk få et hjem, der føles som nyt, uden de store anstrengelser. Giv boligen en overhaling med disse 3 tips:

Nye puder til sofaen

Hvis vi omgiver os med de samme ting og farver i hjemmet, bliver vi hurtigt vant til det, og det kan komme til at synes lidt kedeligt i længden. Nye puder til sofaen er der, hvor man lettest kan gå ind og ændre på indretningen med stor effekt. Hvis du har været vant til at have puder i en neutral farve eller en farve, der matcher sofaen helt, så prøv med en mere kraftig farve eller et mønster, der skiller sig ud. Vælg eventuelt en kontrastfarve til sofaen eller en farve, der matcher et billede du har hængende i nærheden af sofaen. Hvis du ikke er meget for at ændre på farverne, så kan struktur i stoffet, mønstre eller størrelsen på puderne give lige så stor effekt. Mulighederne er mange.

Tæpper kan give helt nyt liv

Hvis du ikke har det i forvejen, kan det være en god idé at få investeret i nogle flotte gulvtæpper. Tæpper giver en dejlig atmosfære og er med til at afgrænse områder af et rum. Hvis du eksempelvis har sofagruppe og spisestue i ét rum, kan gulvtæpper give en naturlig opdeling af områderne i rummet. Samtidig er det bare meget mere behageligt for fødderne at gå på et tæppe fremfor et hårdt trægulv. Udover, at tæpperne giver hygge og behagelighed, så holder de faktisk også på en del af varmen i rummet, især hvis du har meget kolde gulve. Tæpper gå gulvet er både praktisk, lækkert at gå rundt på og kan give rummet nyt liv.

Giv hjemmet et løft med nye gardiner

Hvis dit hjem virkelig trænger til et løft, kan dette gøres med gardiner. Alt efter, hvilken type gardiner du vælger, kan de give et helt nyt udtryk til hjemmet. Vælg eventuelt gardiner, der matcher i farven med sofaen, puderne eller lignende. Gardiner har både en praktisk og en dekorativ funktion. I soveværelset kan det være rart med mørklægningsgardiner og i stuen vil man typisk have gardiner, der er lettere og lysere. Har du brug for gode råd og vejledning omkring opmåling og valg af gardiner, kan du få en fagperson til at hjælpe dig. Hos Gardinbussen har du mulighed for ganske gratis at få besøg af en fagperson og få lavet et tilbud, som passer til dine behov og ønsker. Læs mere om Gardinbussen her.

Skriv et svar