Skab den perfekte nytårsmiddag

Nu er der snart ikke længe til, at kalenderen igen siger den 31. december, og det er blevet tid til årets største fest, hvor du i venners lag kan fejre det gamle år og gå det nye godt i møde. Nytårsaften er altid en stor aften, hvor folk møder op i deres fineste skrud og forventer en lækker middag, der er lidt ud over det sædvanlige. Men hvad skal man lige lave af mad, når man får huset fuldt af gæster? Vi hjælper dig på vej, så du kan give dine nytårsgæster en lækker middag og en god fest.

Grundig research er vejen frem

Første skridt er at finde ud af, hvad du godt kunne tænke dig at lave. Som regel er nytårsmiddagen en affære med tre retter – forret, hovedret og dessert – og derfor er det godt i god tid at komme i gang med at tænke over de enkelte retter. Og hvis du har overskud kan du også tænke over, hvordan retterne passer sammen. Måske der skal være et italiensk tema eller noget helt andet. Når du skal i gang med at vælge, hvilke retter du gerne vil servere, kan du kigge tilbage på, hvad du før har fået, der var vellykket. Nytårsmiddagen er måske ikke der, hvor du skal eksperimentere med noget helt nyt. Ellers er det en god idé at prøve retten af, nogle dage før du serverer den. Og så gælder det bare om at købe nogle gode råvarer, så du kan skabe en smuk og lækker nytårsmiddag.

Få styr på vin og drinks

Ud over middagen skal der jo også noget drikkelse til. Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil lave af mad, så gå ned til din lokale vinmand og hør, hvilke vine, der passer godt til den enkelte ret. På den måde er du sikker på, at både vin og mad kommer til sin ret. Hvis du vil gøre lidt ekstra, kan du også have drinks klar, så du og dine gæster kan få en festlig aften. Hvis du er vild med gin, kan du for eksempel vælge tre drinks, som alle bliver lavet med gin. På den måde slipper du for en masse halvtomme flasker, når festen er slut.

Dæk et smukt bord

Det er vigtigt, at maden og vinen smager godt, men en næsten lige så stor del af middagsoplevelsen er borddækningen, som kan være med til at give middagen det sidste touch. Måske er du typen, der ikke kan få nok af nytårspynt og serpentiner, men du kan også prøve at lave et smukt opdækket bord, og så gemme nytårspyntet til stuen. Læg en nystrøget dug på bordet og dæk flot op med tallerkner til forret og hovedret. Hvis du gerne vil gøre noget helt særligt, kan nytåret være en god anledning til at investere i et flot tallerkenstel til festlige lejligheder. Ved at klikke her, kan du se et stort udvalg af flotte tallerkner fra Eva Solo.

 

Skriv et svar