Har du styr på din tøjvask? 3 myter om tøjvask, du måske ikke kender

Tøjvask hører under de fleste menneskers ugentlige gøremål, og vi vasker hver især på vores måde. Noget er mere korrekt udført end andet, og nedenfor finder du 3 myter inden for tøjvask, hvor nogle stemmer overens med virkeligheden og andre kan skydes en lang pil efter. Kender du til nogen af dem?

Vaskeanvisningerne afgører temperaturen på din tøjvask

Selvom vaskeanvisningen viser 40 grader, kan du sagtens nøjes med at vaske dit tøj ved 30 grader og stadig opnå en effektiv vask, men skånsom tøjvask.
De køligere temperaturer kan sagtens gøre dit tøj rent, og vaskeanvisningen i dit tøj angiver derimod den maksimale temperatur ved tøjvasken.

Svar: Falsk

Man skal bruge hvidt vaskemiddel til hvidt tøj, kulørt til farvede tøj og sort til sort tøj

Opnå en pænere og langtidsholdbar farve på dit tøj ved at anvende hvidt vaskemiddel til dit hvide og lyse tøj, kulørt vaskemiddel til dit farvede tøj osv.
Hvidt vaskemiddel indeholder forskellige enzymer af blegemidler, hvor dit sorte og mørke tøj vil afgive farve og opnå denne ”forvaskede” farve, de fleste kender til, hvis det bliver vasket sammen med hvidt vaskemiddel.

Svar: Sandt

Vask hver femte vask ved 60 grader

Din vaskemaskine tilføres en del bakterier, hvorfor det er vigtigt at køre en vask igennem ved 60 grader en gang i mellem. Dit hverdagstøj har godt af at blive vasket ved 30 grader, for at opnå en skånsom vask, men dog effektiv, men din vaskemaskine har brug for at blive kørt igennem ved 60 grader hver femte vask, for at fjerne de overskydende bakterier. Du fjerner samtidig en evt. dårlig luft i din vaskemaskine ved 60 grader.

Svar: Sandt

Bedst i test af vaske- og tørremaskiner

Er din vaske- eller tørremaskine ved at vaske på sidste vers, og er du på udkig efter en ny af slagsen, kan du på test-vaskemaskine.dk finde vaske- og tørremaskiner, der er blevet testet og vurderet til værende den bedste i sin klasse.

Skriv et svar