Et godt år for boligvirksomhed

2017 lakker mod enden og der gøres i øjeblikket status hos den danske boligshop Littlethings. Den innovative webshop arbejder under sloganet ”Kun det bedste er godt til dig og dit hjem” – og denne filosofi har de haft stor succes med i år 2017.

Boligindretning er en interessant branche, hvor trends løbende skabes. Det er et dynamisk marked, der efterspørger de seneste tendenser. Kan man som producent eller forhandler ikke indfri dette pres, er fornøjelsen kort. Det er vigtigt man har en klar fornemmelse af hvad forbrugerne ønsker.

Der er mange måder at bygge forretninger på, men en god start er i hvert fald at have det rigtige sortiment. Dernæst spiller flere faktorer ind, såsom pris, service, beliggenhed, synlighed m.m.

Littlethings har arbejdet rigtig meget med pris og service. Det er ikke et spørgsmål om enten eller, men rettere at man som virksomhed kan håndtere begge ting. Prisen skal give mening i forhold til hele værdikæden. Sælger man sine produkter for billigt, er der reelt ingen forretning, men et underskud. Ligeledes er det ”normalvis” nemmere at bevare den gode service, hvis ens forretning også går godt.

Der kommer selvfølgelig gode tider og dårlige tider, og her er det vigtigt man kan modstå begge perioder. Ofte skal man se de dårlige tider som en læringsproces. Det handler om at kigge indad, og acceptere man måske har begået en fejl, som gør at man står i en dårligere situation end forventet. Fejl skal laves, men den samme fejl bør bare ikke laves to gange. Det er her begrebet ”double-loop-learning” bliver aktuelt. Lærer man ikke af de fejl som man begår på sin vej, er det skidt for forretningens udvikling og potentiale.

Dog kan dårlige tider også opstå på baggrund af eksterne faktorer, som ikke kan påvirkes. Det kan eksempelvis være i økonomiske kriser, som vi så det tilbage i 2008. Der er brancher såsom boligindustrien hårdt ramte, eftersom en ny sofa eller lampe sagtens kan udskydes til bedre tider. Det er ikke en nødvendighedsvare, såsom medicin eksempelvis er det.

2017 har været et lærerigt år, hvor der er sket en masse interessante ting i branchen, men i høj grad også i virksomheden. Der har været en positiv tilgang af nye kunder, samt en udvidelse af ejerkredsen fra to til tre.

Der er mange nye tiltag på vej fra Littlethings, som man som boligentusiast nok skal få lov at opleve i det nye år.

Skriv et svar