Vælg det rigtige mødelokale

Når virksomheden holder møde, kan det være helt afgørende at have de rigtige mødelokaler. Både medarbejderne og lokalet skal se ordentlige ud, og I skal have det rigtige udstyr, så mødet kan gennemføres på en professionel måde. Hvis I ikke har de rigtige lokaler og dermed ikke sender de rigtige signaler, kan det koste vigtige samarbejder. Når du skal sælge virksomheden som en professionel og god samarbejdspartner, er det nemlig vigtigt, at omgivelserne udstråler seriøsitet og professionalisme.

Lej mødelokaler

Hvis I ikke selv har ordentlige mødefaciliteter på jeres kontor, kan det være en god idé at leje mødelokaler ude i byen. Det kan ofte gøres relativt billigt, og mange steder kan I leje dem på time- eller dagsbasis. Det kan dog også være en fordel at leje lokalerne fast, så I er sikker på, at de er ledige til jer. På den måde sikrer I også, at I bruger samme mødelokale hver gang.

Mange steder kan I også leje kontorer og mødelokaler sammen, hvis I har brug for mødelokaler fast (se for eksempel her). Så skal I ikke ud at huset for at holde møder, og jeres gæster kan se, hvordan virksomheden ser ud. Det giver virksomheden troværdighed og kan være det, der overbeviser en tøvende samarbejdspartner.

Spar ved at dele

Samtidig kan I spare mange penge ved at dele lokaler med andre, i stedet for at købe jeres helt eget domicil. Mange virksomheder betaler en utroligt høj husleje, selvom det ikke altid er nødvendigt. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at mange af jeres faciliteter sagtens kan deles med andre. Blandt andet er der god grund til at deles om mødelokalerne, så I ikke betaler fuld pris for et lokale, I kun bruger noget af tiden. På den måde deles i også om udgifterne til teknisk udstyr, som kan være en meget stor udgift.

Hvilken type mødelokale har I brug for?

Når I skal leje et mødelokale eller indrette et selv, er det vigtigt, at det opfylder jeres behov. Først og fremmest er det meget vigtigt, at rummet har den rigtige størrelse. Det skal altid være stort nok til at rumme alle, uden at nogen skal stå op eller sidde uden for bordet. Det er dog også vigtigt, at lokalet ikke er for stort, så det virker helt ude af proportioner.

Dernæst er det vigtigt, at lokalet kan opfylde jeres tekniske behov. Hvis I har brug for at vise præsentationer eller lignende, er det for eksempel vigtigt, at I har en projektor eller skærm. Det skal være nemt at betjene og ikke mindst nemt at sætte til. Det sidste, I vil have til et vigtigt møde, er tekniske problemer.

Det er også vigtigt at overveje, hvilken type møbler I skal bruge. Det kan være en rigtig god idé at vælge ergonomiske møbler, hvor man kan sidde ned i mange timer uden at få ondt eller komme til at sidde dårligt.

Hvis I er en mindre virksomhed, er det en god idé at overveje, om I skal leje lokaler i et kontorfællesskab med andre virksomheder. Det kan give jer mange gode samarbejder, og ofte kan man hjælpe hinanden med diverse opgaver til en god pris.

Skriv et svar