Her er de bedste råd til at peake i hverdagen.

At være den gode familie far, den gode kollega samt måske noget helt andet er noget vi alle stiler efter at være. Nogle gange kan det hele dog virke en smule udfordrende, hvilket i mange tilfælde skyldes at vi mangler energi til at leve op til forventningerne. Man synes ikke at have den fornødne energi til lige at lege en time ekstra, eller at købe blomster til konen, hvilket er en skam og kan påvirke ens forhold over en længere periode. Det samme gør sig gældende på jobbet, hvor man til tider mest af alt blot har lyst til at tage en sygedag, blot for at kunne få slappet lidt af. Alt dette skyldes i mange tilfælde at man mangler energi – hvor det store spørgsmål så opstår, hvordan kommer jeg ud af denne periode?

For at du kan peake i hverdagen, så skal du bruge mere energi. Det betyder ikke at du skal sove endnu mere end du gør i forvejen – måske hvis du kun får 5-6 timer, så kan det være en god idé selvfølgelig, men mange gange skyldes det simpelthen blot den livsstil du har valgt at leve. Hvis du har en hverdag, som ikke indeholder morgenmad, men derimod store mængder sodavand og andre madvarer, hvis grundlag er kort og hurtig energi, så er det her du bør starte at lave en ændring. Hvis du ikke får dine omega 3, samt andre naturlige stoffer vores krop har brug for, så vil du opleve en mangel på evnen til at holde overblikket og præstere i hverdagen.

Sådan gør du op med en usund livsstil.

At skifte livsstil fra den ene dag til den anden er svær. Det er ligesom med alle andre vaner, det skal klares over en periode. Eksperter konkludere at det tager omkring 30 dage at ændre en vane, det gælder også mest kost. Hvis du er vant til at indtage en stor mængde sukker i løbet af dagen, så vil det være svært at smide alt sukkeret væk fra den ene dag til den anden, og du vil med stor sandsynlighed opleve hovedpine og andre gener, som følge af din livsstilsændring.

Hvis du er ryger, så er dette ligeledes noget du bør forsøge at tage kampen op imod. Der findes rigtig mange usunde stoffer i cigaretter, hvilket du sikkert er klar over. Derfor er det også svært, at vende din krop til at mangle disse stoffer, hvor nikotin er den største og mest markante af disse stoffer. Hvis du overvejer et rygestop, så kan det være en super god idé at kaste et blik på e-cigaretter, samt den tilhørende e-væske, som er den væske der dampes i en e-cigaret. Denne væske indeholder nikotin, hvis du altså ønsker det. Netop det med at du selv kan justere mængden af nikotin indhold øger dine chancer for et varigt rygestop. E-cigaretter har på landsplan hjulpet mange danskere til et rygestop, så det kan med stor sandsynlighed også hjælpe dig.

Min største anbefaling til dig er, at du begynder at kigge på din livsstil. Hvis du lever usundt, så bør du afgjort gøre noget ved det. Det kan sagtens være, at du er super tynd osv, men det er ikke nødvendigvis en indikator for om du lever sundt eller ej. Så start med nogle rutiner, som gør at du får en bedre og mere varieret kost i din hverdag – du vil ikke fortryde det!