Udskift dine gamle vinduer og spar på energien

En af de største energisyndere i vores boliger er gamle og utætte vinduer. Der kommer massere af kold luft ind gennem disse, hvorfor det er som at fyre for gråspurvene.

Det gode er dog, at udskiftning af vinduer er både nemt og forholdsvis billigst. Den lavere energiregning bevirker derfor, at investeringen tjener sig hjem igen over nogle år. Samtidig kan man få håndværkerfradrag for udskiftning af vinduer, da det er et energifremmende tiltag.

Politikerne ænder dog hele tiden ordningen for håndværkerfradrag, men selv med den nyeste ordning kan du få fradrag for udskiftning af vinduer. Dermed kan du med fordel planlægge udskiftningen henover 2 kalenderår, da du dermed kan udnytte fradraget 2 gange.

Samtidig kan begge ægtefælder udnytte håndværkerfradraget, så hvis man får lavet udskiftningen over 2 år og bruger begges fradrag, så er der fradrag for over 48.000 kroner. Eventuelt kan man aftale med håndværkeren at få lavet arbejdet af 2 omgange, eller hele arbejdet kan laves i december og januar.

De gode regler for håndværkerfradrag samt de ekstremt lave renter bevirker derfor, at det er et rigtigt godt tidspunkt til at renovere boligen. Går du med planer om at renovere dit hjem og skabe din drømmebolig, så er det nu du skal slå til.

Nye vinduer giver ny sjæl til huset

Det første du støder på, når du ser på et hus er vinduer og døre. Derfor er de meget vigtige for det samlede indtryk, som man bliver mødt med. Der er bare noget flot over nymalede fine vinduer, som får huset til at fremstå i en god stand.

Gamle slidte vinduer kan derimod ødelægge indtrykket totalt, og vidner ofte om en bolig i en meget ringe stand. Dette er synd, da udskiftningen af vinduer i sig selv kan være en fornuftig forretning med den lavere energiregning.

Overvejer du selv at udskifte dine vinduer, skal du dog være en dygtig håndværker. Det er nemlig langt sværere end man skulle tro, og kræver en hvis øvelse og præcision. Samtidig er fugemassen på de fleste gamle vinduer tilsat PCB, som er på listen over verdens 10 farligste miljøgifte. De gamle vinduer skal derfor fjernes med største sikkerhed og affald skal bortskaffes korrekt.

For de flestes vedkommende anbefales der derfor, at man hyrer nogle dygtige håndværkere til arbejdet. Et eksempel på billig udskiftning af vinduer kan du se på sparvinduer.dk.

Nem bortskaffelse af de gamle byggematerialer

Når du renoverer din bolig skaber det en masse byggeaffald, som det kan være svært at komme af med. Det skal nemlig både transporteres, men det skal også håndteres korrekt. Der er nemlig meget gammelt byggeaffald, som er tilsat diverse skadelige stoffer.

En god løsning er at få professionelle til at afhente det, og der er mange firmaer som gør dette ganske billigt. Du undgår derfor både eventuelle risici, samt at svine din egen bil og trailer.

Benyt dig af afhentning af storskrald, det gør hele renoveringen af boligen langt nemmere. Din timeløn ved selv at stå for bortskaffelsen af affald er også meget lav, da det er en tidskrævende proces.

Det kan derfor bedre betale sig at hjælpe nogle håndværkere i boligen, eller at arbejde lidt længere på ens almindelige arbejde. Det koster nemlig også penge selv at bortskaffe byggeaffaldet, hvilket skal med i beregningen.

Skriv et svar