Hvornår kan det være en fordel med et kviklån?

Et kviklån er et kortfristet lån, der allerede fra begyndelsen giver et meget godt indblik i, hvor meget lånet kommer til at koste, mens man derved også kan regne sig frem til, hvornår man vil være fri af gælden. Der findes også andre forskellige typer af lån som eksempelvis forbrugslån, realkreditlån, boliglån og mange flere, og disse forskellige lån har alle deres fordele. Nogle af de fordele, der er ved et kviklån frem for nogle af de andre lån er, at det er let at etablere et kviklån, mens man ikke skal stille nogen former for sikkerhed i lånet. Herudover skal man ikke gøre rede for, hvad lånet skal benyttes på, hvilket man i mange andre forbindelse godt kan blive spurgt ind til. Kviklånet egner sig ydermere godt, hvis man står og mangler penge nu og her, hvis der eksempelvis skulle være et godt tilbud, en nødvendig investering eller lignende, der ikke kan vente.

Regler og rammer skal overholdes af forbruger såvel som af udbyder

Det kan i nogle tilfælde gå for sig således, at et kviklåns omkostninger kan blive betalt af den mængde af penge, man sparer ved at slå til ved et godt tilbud, når chancen byder sig. Det kan ydermere være, at man står med nogle skader, der er vigtige at få lavet med det samme, hvor et kviklån kan egne sig godt grundet de korte behandlingstider. Uanset hvorfor man skal optage et kviklån, er det vigtigt at være bekendt med det regelsæt, der er i forbindelse med optagelsen af et kviklån. Man skal som forbruger være opmærksom på sine rettigheder, som blandt andet tæller en betænkningspause på 48 timer, hvor låneudbyderen under ingen omstændigheder må kontakte for at få et svar på tilbuddet. Dette må låneudbyderen i øvrigt slet ikke gøre, da det er op til forbrugeren at vende tilbage og give svar på tilbuddet. Man skal også væbne sig med en god portion fornuft i forbindelse med optagelsen af et sådant kviklån, da man skal have faste indtægter og en god plan for, hvorledes lånet skal tilbagebetales, mens man ikke må være registreret i RKI.

Skab et overblik over forskellige udbydere

Der er mange forskellige udbydere, der gør en hel del for at nå ud til flest mulige forbrugere, og nogle af disse låneudbydere vil egne sig bedre end andre alt efter, hvilken situation man end måtte stå i. Skal man låne mange penge, kan det være en fordel med en udbyder, der tilbyder høje lånebeløb med en længere tilbagebetalingsperiode. Dette er omvendt ikke nødvendigt, hvis man blot skal låne et mindre beløb, der kan tilbagebetales over en kort periode, såfremt dette er muligt. Undersøg dine muligheder inden for kviklån og få ordnet skaderne, tage del i et godt tilbud, få luft i økonomien, eller hvad der end måtte blive behov for.

Skriv et svar