5 måder hvorpå cannabisolie kan lindre alvorlige sygdomme

CBD olie er forkortelsen for cannabisolie og samtidig et meget omdiskuteret lægemiddel. CBD oliens ry varierer alt efter, hvilke personer du går til. For eksempel er mange medicinske myndigheder og fagpersoner uenige om oliens gavnlige effekter. Men spørger man syge mennesker, som har brugt CBD olie til at lindre smerter, får du højst sandsynligt en positiv tilbagemelding.

Du kan købe olien i danske apoteker, men det kræver en recept fra din læge. Det er velkendt, at recepter til CBD olie er svære at få fat i. Som alternativ kan du derfor gå på internettet og indtaste søgeord som ”cbd oil buy”, og straks får du fremvist et hav af online forhandlere af olien.

I det følgende kan du læse om fem gavnlige effekter, som CBD olie har på helbredet.

 

1. CBD olie dæmper smerter

CBD olien er særlig kendt for sine smertedæmpende kvaliteter. Størstedelen af CBD olie-brugere melder tilbage, at de oplever en markant mindskning af smerter. Disse brugere dækker over mennesker med kræft, mennesker i kemobehandling og mennesker med gigtsygdomme.

Det er også påvist, at CBD olie kan dæmpe akut smerte. Olien ville derfor være et godt alternativ til morfin. Men før det overhovedet bliver en mulighed at overveje den som alternativ til traditionel smertestillende medicin, er mere forskning påkrævet.

 

2. CBD olie sænker epileptiske anfald

Epilepsi er en neuroligsk sygdom med udspring i hjernen. Patienter, der lider af epilepsi, oplever krampagtige anfald, og disse anfald kan opstå når som helst. Anfaldenes alvorlighed varierer også. For eksempel oplever nogle, at de ikke kan snakke, mens andre mister bevidstheden under anfaldet.

Det er stoffet THC, som kan mindske hyppigheden af anfald. THC findes i CBD olien, og stoffet binder sig til de hjerneceller, som er ansvarlige for muskelsammentrækninger i kroppen.

 

3. CBD olie lindrer Alzheimer-symptomer

Alzheimers er – ligesom epilepsi – en neurologisk sygdom. Alzheimers er en uhyggelig sygdom, fordi den kan ramme hvem som helst og når som helst. Sygdommen kan gøre et hurtigt og hårdt indtog på patienten, og sygdommen er tilmed forstadiet til demens. Mennesker ramt af Alzheimers oplever ofte høj glemsomhed og talebesvær.

THC kan sænke produktionen af det protein, som fremmer sygdommens hastige udvikling. Da Alzheimers ikke kan kureres på nuværende tidspunkt, kan CBD olie kun bruges til symptonbehandling. Olien kan dog medvirke til at lindre sygdommen og forøge patientens velvære under sygdomsforløbet.

 

4. CBD olie hjælper sklerosepatienter

Sklerose er en sygdom, der går ud over hjerne og rygmarv. Nervefibrene i kroppen beskyttes af skeder bestående af myelin. Når skederne ødelægges, opstår sklerose, som er en slags kronisk betændelsestilstand.

CBD olie har stærke antiinflammatoriske virkninger, og olien kan derfor modvirke den betændelsestilstand, som forårsages af sklerose.

 

5. CBD olie har en gavnlig effekt på hjertet

CBD olie er godt for hjertet. Olien kan hjælpe med at balancere de forskellige typer kolesterol, som eksisterer i din krop. Samtidig kan olien også fremme produktionen af antioxidanter, som er vigtige for et sundt hjerte.