Stor interesse for 112 nyheder på nettet

Det varierer meget, hvad vi danskere gerne vil læse om, når de sidder med computeren eller mobilen, men 112-artikler holder aldrig op med at vække interesse. Nyheder om kriminalitet hitter stort på nettet – både de lokale og nationale historier.

Hvis der er noget, der er sikkert i en ellers omskiftelig og forvirrende nyhedsstrøm, så er det, at artikler om lokal og national kriminalitet i Danmark altid er et hit. Om det gælder et røveri i Netto eller nyt i sagen om den drabssigtede Peter Madsen, så er læsernes interesse altid lige stor.

Dagens.dk sørger af samme årsag for at overvåge politiets arbejde for at kunne levere de mest opsigtsvækkende og væsentlige 112 historier hver eneste dag, så læserne kan holde sig opdateret i små og store sager om kriminalitet. Det gælder både de sager, som berører borgernes nære hverdag som indbrud og svindel i nabolaget, men også de større sager, som hele befolkningen er optaget af – for eksempel den uhyggelige ubådssag med Kim Wall.

Online mediet leverer gedigne lokale krimhistorier om indbrud, tricktyverier, svindel, færdselskontroller og vold og dækker samtidig de 112 nyheder, som har stor relevans for danskere. Det landsdækkende netmedie skriver således også om drab, bande- og rockerkonflikter og kriminaltet, som trækker tråde til udlandet. Det kan være sager om pædofiliringe, narkokriminalitet og skattesvindel.

Men det er ikke kun 112-historier, som har noget med Danmark at gøre, som læserne er vilde med. Artikler om kriminalitet, mord og vold i udlandet har også altid vakt stor interesse blandt de danske nyhedsforbrugere. Dagens.dk har således skrevet mange historier om den britiske pige Madeleine McCann, der forsvandt på mystisk vis som fireårig på en ferie i Portugal med sine forældre, ligesom at historier om mærkelige eller særligt bestialske mord, der foregår i udlandet, altid skaber stort engagement på Facebook.

Dagens.dk har for eksempel fået meget opmærksomhed for internationale krimhistorier som ‘Mor fra helvede: Anklaget for at have bagt sine to børn i ovnen’ og ‘Uhyggelig episode fanget af overvågning: Her bliver lille pige kidnappet ved højlys dag’.

Dagens har desuden succes med at skrive efterlysninger af savnede personer. Det sker stort set hver uge, at en dansker forsvinder uden et spor, og at politiet i den forbindelse må efterlyse vedkommende med billede og et signalement. Disse efterlysninger er det danske netmedie hurtig til at bringe, så læsere på især sociale medier kan dele artiklerne, hvilket øger chancen for at få den savnede person hjem igen.

Mange læsere er desuden interesserede i at læse alle typer advarsler. Dagens.dk har skrevet mange historier om, at eksperter, myndigheder og andre relevante kilder advarer mod et produkt eller et konkret svindelnummer med Netflix film. For eksempel ‘Advarsel: Hvis denne mand spørger efter Louise, skal du straks ringe efter politiet’ og ‘Advarsel til forældre: Syg ‘leg’ på Facebook får teenagere til at forsvinde’.

Skriv et svar