Fest stemning når det er bedst

Hvis man aldrig har prøvet at arrangere en fest før, kan det ofte være at man i sin uvidenhed kommer til at tage alt det arbejde, der som regel ligger til grund for festen, for givet. Det er en skam, for arrangøren af festen har som regel brugt en hel del mere tid på at få alt til at gå op i en højere enhed. Hvis du vil vide mere om, hvor man kan finde en masse nyttig info om festrelaterede emner, så gå ind på siden her, der netop skriver om alt, der har med fest at gøre.

En af de vigtigste ingredienser til festen er de mange indslag som vil udspille sig henover festens forløb. Og her er det enormt vigtigt at man finder indslag, som vil passe bedst ind i festens rammer. Før man lægger sig fast på nogle indslag er det vigtigt at man gør sig en række overvejelser inden. Fx kan man spørge sig selv om følgende

  • Er der en hovedperson til festen?
  • Hvilken aldersgruppe er med til festen? (både børn og voksne, eller er det en ren voksen-fest)
  • Hvor lang tid bliver festen ved, og hvornår på dagen ligger den?

Festens midtpunkt

Når man har svaret på disse grundspørgsmål kan man begynde at skræddersy festen, så den passer efter ens egne behov. Hvis der fx er en hovedperson til festen, kan man passende lave en række indslag som får hovedpersonen i fokus på en sjov måde, der samtidig giver mulighed for at lære personen bedre at kende. Et oplagt valg af indslag kunne være at lave en leg med spørgsmål, der spørger ind til personlighedstræk ved fødselaren eller konfirmanden til festen. Fx kan man spørge ind til hvor denne gik i folkeskole, i hvilket årstal hans eller hendes mor eller far blev født osv. Man skal her selvfølgelig huske at have i baghovedet hvem publikum er. Hvis gæsterne alle er voksne, kan man måske tillade sig at lave et par mere pinlige eller sågar lumre indslag, hvis man tænker at publikum kan klare det. Uanset hvad man vælger, så er mulighederne mange, så det er bare med at komme igang i en fart!

Skriv et svar