Sengeguide – sådan vælger du den optimale seng for dig og din nattesøvn

Søvn er noget af det vigtigste, vi kan give vores krop, og er noget af det, der er med til at få os til at fungere optimalt. Sover vi godt om natten, er det med til at give os et godt humør, en bedre hud, bedre appetit – listen er lang. Der kan flere parametre i spil for en god nattesøvn, men hovedsageligt handler det om at finde sig en god seng og madras. Derfor guider vi dig til, hvorledes du vælger den optimale seng for dig og dit behov.

Det skal du overveje, når du skal vælge seng

En eller to personer?
Én af de mange ting du skal tage med i overvejelserne er antal af personer, der skal ligge i sengen. Er det kun dig, eller er I to? Bliver det udelukkende dig i fremtiden, der kommer til at ligge i sengen, eller kunne muligheden være, at der kommer en ekstra?

Sengebredden
Når antallet er på plads, skal du nemlig tage stilling til bredden. En god huskeregel er, at en seng, passende til to personer, bør helst være 180 cm bred eller derover, men er du alene, kan du nøjes med en bredde på 90 cm. Er I en voksen og et barn, er en sengebredde på 140 cm passende.

Type af seng
Der findes flere forskellige slags sengetyper.

En boksmadras er én af dem, hvor sengen simpelt er sat op med en fjedermadras, topmadras og ben. Den er god, hvis du ikke har særlige fysiske krav eller ønsker til din seng, eller hvis du gerne vil holde omkostningerne relativt nede. Dog er der den ulempe, at den ikke er justerbar, madraslagene er få og mulighederne for ligge- og siddehøjde er ligeledes lave.

En elevationsseng er justerbar og fjernstyret, hvilket er godt, hvis du gerne vil ligge i en særlig højde eller stilling, når du skal læse, se fjernsyn eller hvis du dyrker meget sport og dermed har brug for god komfort.
Ulempen er dog, at madraslagene er få og ligge- og siddehøjden er lav.

Kontinentalsenge er en sengetype med flere madraslag, der giver dig en god liggekomfort og understøttelse. Her har du mulighed for at ligge højt, dog er den ikke justerbar. Er du på udkig efter en sådan type seng, kan du finde tilbud på kontinentalsenge på sleepzone.dk.

Skriv et svar