Leasing af bil til sommerferie

Skal du på sommerferie, og er du træt af at skulle slæbe kufferten rundt i lufthavne og toge? Så kan du lease en bil, hvor du kan opbevare grejet. Desuden får du mere frihed med en bil, hvor du kan køre til spændende destinationer i dit eget tempo. Og så risikerer du ikke, at du ikke får en siddeplads i en metro eller bus fyldt med turister.

Grunden til, at leasing af bil til sommerferie er hensigtsmæssigt, er, at du kan gøre det for en kortere periode. Dertil er der en stor sikkerhed i forhold til budgettet, som du kender på forhånd. Selskabet, der leaser en bil til dig, ejer den leasede bil. Det vil sige, at ejeren står for garanti og vedligeholdelse. Du aftaler på forhånd en tidsperiode, antal kilometer du vil køre og lignende med ejeren. Minimum tidsperiode for privatleasing er helt ned til 6 måneder hos mange forhandlere.

Leasingtype som egner sig til sommerferie

Du vil give et engangsbeløb for bilen ved leasing, som du ikke får igen. Herefter fastsættes en månedligt beløb, som du skal afdrage på. Der findes forskelige typer af leasing:

  • Operationel
  • Finansiel
  • Privatleasing
  • Flexleasing

Som udgangspunkt er privatleasing den bedste løsning til ferie. Det gør sig især gældende, fordi at du kan lease en bil helt ned til kun 6 måneder. Her betaler du en førstegangsydelse for at modtage bilen og herefter betaler du den faste, månedlige ydelse. Vil du opsige aftalen før tid, kan det være muligt, men ikke før minimumsperioden.

Leasing af brugt og ny bil

Hvis du vil lease en bil, kan du både vælge mellem nye og brugte biler. Og det vil i de fleste tilfælde – logisk nok – vil den brugte bil være billigst. Du kan ofte se, hvor meget bilerne har kørt, hvad den månedlige ydelse er, og hvad førstegangsbeløbet skal være. Her kan du for eksempel se på et udvalg af Peugeot-biler, som du kan lease.

Skriv et svar