Lær de forskellige typer sushi at kende

Som oftest tænkes det om sushi, at det er noget, man enten elsker eller afskyr afhængigt af hvordan man har det med fisk. Sushi handler dog om meget mere end bare fisk, og med de mange forskellige typer sushi, der findes, er der store chancer for, at man finder noget, man virkelig synes om. Om man er til fisk eller ej, fås der sushivarianter til enhver smag. 

Den japanske nationalret er efterhånden så udbredt, at den findes overalt i verden. Også i Danmark er der gode muligheder for at få sushi. Selvom sushi ofte forbindes med fisk og da også startede ud med at være en metode til at konservere rå fisk i Asien, er det langt fra det eneste, der er at sige om sushi.

De utallige typer sushi

De mange varianter gør sushien til et oplagt valg, når du leder efter en god frokost eller aftensmad, når du er i byen eller vil prøve noget andet derhjemme. Nigiri sushi er den typiske sushi, som består af en riskugle krydret med eddike, sukker og salt sammen med en skive kød eller grøntsag på toppen. Mulighederne er uendelig mange med denne type sushi – kødet kan være råt, grillet eller svitset. Af grøntsager er avokado, mango og agurk er populære alternativer til kød, hvis man ønsker en vegetarisk sushi – dog findes der også mange andre kombinationer. Maki sushi er den rullede sushi, hvor de krydrede ris sammen med fisk eller andet fyld pakkes ind i tang på forskellige måder. I denne kategori er hosomaki sushien den mest velkendte, hvor fyldet rulles i et tyndere lag tang. Nogle foretrækker futomaki, som er med et lidt tykkere lag tang eller uramaki, hvor risene sidder yderst i stedet for tangen.
Hvis du aldrig har prøvet sushi før, er den bedste måde at lære de forskellige typer sushi at kende på at besøge en sushirestaurant, hvor du eventuelt kan få forskellige typer sushi i samme måltid. Et godt eksempel er den populære Sushi-restaurant i Greve, der både tilbyder store og små måltider og samtidigt har et stort udvalg af forskellige typer sushi og andet tilbehør.

Skriv et svar