Fakta om fårekyllinger som foder

De fleste forbinder måske fårekyllingen som den dansende og syngende figur fra Disney. Men faktisk kan fårekyllinger være meget nyttige i dagligdagen. Der kan nemlig være mange fordele ved at bruge insekter som eksempelvis fårekyllinger som foder til dine kæledyr. De er rige på protein og næring og de kommer i alle størrelser til fordelagtige priser. Insekter kan ligeledes være en sjov aktivitet for dine kæledyr, når de livlige fårekyllinger skal fanges.

Dette er værd at vide

Der findes over 2000 forskellige arter af fårekyllinger. Dog er det kun 4 typer, der bliver brugt som foder. Det drejer sig om husfårekyllinger, steppefårekyllinger, stribede fårekyllinger og markfårekyllinger. De kommer i forskellige størrelser afhængigt af, hvor udviklede der er. Således er der mulighed for at finde den rette størrelse til dit kæledyr. Fårekyllingen er et af de mest anvendte foderinsekter, og de fleste bruger dem som foder til terrarie-dyr som edderkopper, slanger og gekkoer.
De fleste har nok været på ferie i et tropisk land, hvor lyden af fårekyllinger kan være overdøvende i den varme nat. Nogle kan have svært ved at tolerere fårekyllingens kald. Kaldet kommer fra hannerne, der ryster deres vinger og på denne måde laver den pibende lyd for at tiltrække hunnerne. Derfor er der mange, der vælger at købe fårekyllingerne jævnligt for at undgå støjgener i hjemmet. Der er ikke stor forskel på, hvor næringsrige de forskellige typer fårekyllinger er. Dog er det værd at vide, at steppefårekyllingen larmer mindst og markfårekyllingen, der larmer mest.
Hvis du skal opbevare fårekyllinger i en stund, så er det vigtigt at de har den optimale temperatur. De skal holdes ved cirka 24-26 grader og have rigeligt med væske gennem svam eller vandgele, så de ikke drukner. Skal du også fodre fårekyllingerne er det nemmest at give dem tørpiller, da frisk grønt kan give skimmelsvamp og mug, der dræber insekterne.

Skaf dem her

Vil du pifte dine kæledyrs måltider op med de næringsrige fårekyllinger? I så fald gør du dit dyr en tjeneste. Hvis du ønsker mere information om fårekyllinger, og vil du finde et sted at handle insekter, så klik her.

Skriv et svar