I forbindelse med et boligkøb opstår der helt sikkert mange spørgsmål. Nogle er af økonomisk art, andre igen af praktisk art, ligesom du med sikkerhed vil støde på udfordringer af juridisk art. Derfor er det en god ide, at du allierer dig med en boligadvokat, som kan bistå dig med professionel hjælp fra start til slut – gennem alle boligkøbets faser. På den måde er du sikker på at få en god oplevelse, når du handler bolig, og du kan med ro i sindet flytte dig selv og din familie ind i jeres nye bolig.
Uvildig rådgivning sikrer dig det bedste boligkøb
Når du skal købe en bolig, er du omringet af mennesker, der gerne vil låne dig penge og sælge boliger. Hverken ejendomsmægler eller pengeinstitut handler dog primært ud fra din interesse. Banken vil gerne tjene penge, og ejendomsmægleren er naturligvis ude på at sælge huset til den højeste pris og under de bedste betingelser. Derfor bevæger du dig i et farvand, hvor du skal lære at manøvrere uden ret meget hjælp.
Her kan en boligadvokat komme dig til undsætning. Han eller hun er specialist i at hjælpe med et boligkøb og kan hjælpe dig med alle de spørgsmål, som du har. Og da boligadvokaten allerede ved sagens start er forpligtet til at oplyse dig om sit vederlag, får du ikke nogle grimme overraskelser. I stedet kan du sove godt om natten – velvidende at advokaten sørger for, at alt er i den skønneste orden.
Boligadvokaten er opmærksom på alle dokumenter
Når du skal købe en bolig, kan det være, at du bliver overrasket over alle de dokumenter, som du skal tage stilling til. Der er en tilstandsrapport, servitutter og hæftelser. Og rapporter om energimærkning. Ligesom både købsaftalen og finansieringen er dele af et boligkøb, der kan være svære at forstå.
Her skal du huske på, at en boligadvokat netop er ekspert i at læse den slags dokumenter. Derfor kan han eller hun ved gennemlæsning sikre sig, at der ikke er forhold, som umuliggør boligkøbet. Du kan også få skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. På den måde kan du skrive under, hvis du øjner det perfekte hus, men du har alligevel lov til at sige nej, hvis boligadvokaten finder mistænkelige forhold.
Hvad med fremtiden?
Når du og din familie er i gang med at købe bolig, er det ikke sikkert, at I tænker så meget over, hvad der skal ske om 50 år. Men det er meget vigtigt, at I gør jer tanker om, hvorvidt der er behov for at få lavet testamente, samejekontrakt eller andet, som kan sikre jer, når en af ejerne afgår ved døden.
Det er i særdeleshed vigtigt, hvis du og din partner ikke er gift og køber en bolig sammen. I arver nemlig ikke automatisk hinanden. Det er kun gifte par, der har den fordel. Som ugifte samlevende skal I oprette et udvidet samlevertestamente, hvis I ønsker at være sikre på, at den efterladte part kan blive boende i den fælles bolig. Hvilken løsning, der passer bedst til jer, kan en boligadvokat hjælpe jer med at blive klogere på.
Boligadvokaten følger købet helt til dørs
Fra det første kig på den nye bolig og helt indtil skødet er underskrevet, og du og din familie flytter ind, er boligadvokaten med på sidelinjen og sikrer, at alt foregår, som det skal. Det er med til at sikre, at du kan bruge dine kræfter på at finde familiens nye fælles hjem. Så er det slut med søvnløse nætter, hvor du spekulerer på, hvad servitutter, hæftelser og hegnspæle betyder for den hæk, som du gerne vil have. Alle disse spørgsmål tager boligadvokaten sig nemlig af, og du kan blot spørge ham eller hende til råds.