Konfirmationsfesten: Sådan pynter I flot op til fest

Skal du i gang med at planlægge konfirmationsfesten for dit barn, så har du måske brug for lidt gode råd og inspiration til, hvordan du kan pynte flot op. Vi giver dig her fem tips til konfirmationspynten.

Som forældre til en kommende konfirmand er der rigtig mange ting, der skal styr på og tages stilling til op til den store dag, og på netop denne dag skal alt se rigtig flot og festligt ud. Det gælder både lokalet, som festen skal holdes i, og bordpynten, hvor der er et væld af muligheder, når det gælder om at få styr på bordkort, servietter, sangskjulere og meget mere.

Gør lokalet indbydende og festligt

Når konfirmationsfesten skal holdes, vælger nogle at gøre det hjemme, mens andre lejer et festlokale eller en restaurant til festen. Begge dele kan blive nogle rigtig fine fester – det handler blot om at vælge den løsning, der giver mest mening for jer. Har I plads til en masse gæster, er det oplagt at holde festen hjemme, mens det er bedst at holde den ude, hvis I føler, det bliver lidt for trangt hjemme hos jer selv.

Når lokationen for festen er på plads, er næste step at sørge for at sætte den helt rette stemning, der hvor konfirmanden skal fejres. Gør rummet hyggeligt og indbydende ved at pynte lidt op med balloner, blomster og stearinlys. Hvis konfirmanden har valgt et særligt tema til festen, bør I tage udgangspunkt i det og lave det helt gennemført ved lokalet, bordet og underholdningen – det vil konfirmanden helt sikkert sætte rigtig stor pris på.

Pynt bordet med fine detaljer

Først og fremmest er dette en fest I holder for at fejre jeres konfirmand, og han eller hun har nok selv en masse ideer til, hvordan der skal pyntes op, og hvad temaet skal være. Derfor er det også vigtigt, at der bliver lagt vægt på de små sjove detaljer, så denne fest bliver noget helt særligt. Det er uden tvivl også noget, som gæsterne vil lægge mærke til og sætte stor pris på, når de deltager i festen.

Derfor bør I bruge lidt ekstra tid på bordpynten, da det jo trods alt også er der, størstedelen af festen kommer til at foregå. Pynt op med nogle fine bordkort og vis gæsterne, at I har tænkt over at placere dem godt sammen med andre, de kan hygge sig med. Lav flotte blomsterdekorationer og sæt en hyggelig stemning med stearinlys og læg eventuelt nogle sjove pyntefigurer, som eksempelvis fodbolde, mobiltelefoner, sommerfugle, heste eller lignende, ud på bordet. Alt det og meget mere pynt til konfirmationen kan du finde her.

Involvér gerne gæsterne

Noget, der altid er et hit ved særlige fester, er, når man involverer gæsterne og får alle med på at gøre noget helt særligt for hovedpersonen. Det kan eksempelvis være ved at købe en flot gæstebog, som I kan lægge på et bord, hvor gæsterne kan skiftes til at gå hen og skrive en lille hilsen. Det er en hyggelig lille aktivitet for gæsterne, og for konfirmanden er det sjovt at læse hilsnerne senere og tænke tilbage på den store dag.

 

I kan også sætte et lærred op, hvor gæsterne hver især kan male nogle fine ting, der til sidst bliver til et stort personligt maleri til konfirmanden. På samme måde som med gæstebogen har konfirmanden en ting, hvor han eller hun kan tænke tilbage på festen og alle de gode minder med familie og venner.

Mulighederne er mange, så det gælder om at komme i gang i god tid og sørge for at gå efter de løsninger, som konfirmanden selv synes er rigtig flotte og sjove. På den måde skal I nok få skabt en flot og festlig dag.

Skriv et svar