3 yogaøvelser du let kan lave på stuegulvet

Styrket selvværd, reduceret smerter og forebyggende stress, depressioner og udbrændthed, er nogle af de effektive sider, mange videnskabelige studier peger på, at yoga kan bidrage med.
Ved at lave regelmæssig yoga kan det samtidig være med til at hjælpe mod søvnløshed eller dårlig søvn, som hermed kan styrke hudens evne til optagning af næring. Det hele er en god spiral. Nedenfor finder du 3 nemme øvelser, du selv kan lave derhjemme på stuegulvet, og som kun kræver let beklædning og en behagelig yogamåtte. Find dit yogaudstyr på denne side.

Øvelse 1:
Bahradvajasana – Styrker hårvækst og giver glød til huden
Denne øvelse laves som siddende twist, hvor du sætter dig med let krydsede ben, så rygsøjlen holdes rank, og du har en følelse af lethed omkring nakke og hoved. Plant din venstre hånd på højre knæ, højre hånd ved roden af rygsøjlen, og twist så til højre i stille og rolige bevægelser.

Vær opmærksom på din indånding. Den skal gerne skabe fylde og lethed omkring dine skuldre og nakke. Udåndingen skal du bruge, når du twister en anelse mere til højre, og når du trækker den nederste del af ribbenene mere sammen. Husk at gøre den samme øvelse til den anden side.

Øvelse 2:
Kobra – Toner musklerne i hals og kæbe, giver en smuk kæbelinje og tonede arme
Læg dig på maven på din yogamåtte, og placer hænderne udfor din brystkasses bredeste sted. Dine albuer skal søge bagud, så skulderbladsspidserne falder let sammen. Plant hænder, kønsben og oversiden af dine fødder solidt i måtten og tag en dyb indånding, så din brystkasse løftes op og slipper yogamåtten.
Hold denne placering i 5-10 åndedræt, inden du igen sænker brystkassen ned.

Øvelse 3:

Utkatasana – Giver huden en frisk glød og øger blodcirkulationen

Spred fødderne, så du står med en hoftebreds afstand, og fornem føddernes solide ”forplantning” på yogamåtten. Løft hænderne mod himlen ved en indånding, send hofterne bagud på en udånding. Forestil dig, at du ville sætte dig på en stol og træk toppen af overarmsknoglen på plads i skulderleddet, samtidig med at du rækker hænderne fortsat op mod himlen.
Træk vejret roligt og dybt. Lad indåndingerne blæse brystet lidt bredt, mens udåndingen sender dine hofter lidt længere bagud og nedad.

Skriv et svar