Guide: Når computeren crasher

Det sker desværre ret ofte. Du sidder på arbejdet og knokler løs, men pludselig bliver computerskærmen sort eller fryser fast – og hvad gør du så? Du bliver måske sur og frustreret, men der kommer stadig ikke liv i computeren. Herunder kan du få nogle gode råd til, hvad du kan gøre i denne situation for at forsøge at genoplive din døde computer.

Gode råd til nogle af de mest almindelige problemer

Virus eller spyware infektion
En stor synder er virus og spyware, som kan inficere din computer. Derfor er det vigtigt, at du husker at forebygge og beskytte din computer imod sådanne angreb. Der findes antivirus software, som koster et bestemt beløb om året, og andre er gratis. De forskellige programmer har dog begge forskellige ulemper og fordele, så find gerne en, der passer til dig og dine behov.
Det kan også være, at din computer allerede er ramt, og det er måske derfor, at den opfører sig underligt. Hvis dette er tilfældet kan du prøve at opdatere dit virusprogram til den nyeste version, og derefter bruge den til at scanne din computer så omfattende som muligt. Computerens underlige opførsel kan dog også skyldes et program, der kører i baggrunden, så du bør være opmærksom på dette, især når du surfer på internettet.

Overophedning
Dette er en af de mest kendte årsager til, at computeren pludselig lukker ned. De fleste computere genererer meget varme, og derfor er der installeret kølersystemer og en blæser, men særligt bærbare computere har tendens til at overophede.
Overophedning kan skyldes, at der er for meget støv eller andet skidt inde i computeren, som gør, at blæseren stopper med at dreje rundt. Hvis blæseren ikke drejer rundt så kan processoren risikere at blive meget varm, hvilket gør, at computeren til sidst lukker helt ned, fordi den har brug for at blive nedkølet. Grundet dette problem kan en af løsninger på overophedningen være, at du får renset blæseren. Hvis du har en bærbar computer, kan det være lidt besværligt at skille den ad, men hvis det lykkes dig, så kan du anvende en dåse med lufttryk eller en kompresser til at fjerne skidtet. Så snart blæseren er renset, burde den kunne køre rundt igen og nedkøle din computer.
Hvis dette ikke er noget, du selv tør pille ved, eller hvis løsningen ikke virker, så frygt ej, der er hjælp at hente i nærheden af Herning.

Fiks IT i Herning

Hvis de ovenstående råd ikke virker, eller hvis du har andre tekniske problemer, så kan du altid kontakte Fiks IT, som ligger i nærheden af Herning. De tilbyder IT-hjælp til både små og mellemstore virksomheder. Du kan kontakte dem ved at ringe til dem eller ved at benytte deres hjemmeside fiksit.dk. Men hvis din virksomhed ligger i Herning eller omegnen, så vil det også være muligt for dem at rykke ud til din virksomhed, og give IT-support på stedet.

Skriv et svar