Fanget i luksusfælden? Her er hvad du bør gøre

Det er let at blive fristet til at stifte gæld. Mange banker kæmper intenst om at låne ud til de mange personer, som har brug for penge og ikke har tid til at spare op. De reklamerer i både TV, online osv. og bruger mange penge på at komme til at låne ud. Dette sørger desværre også for at mange personer ender i økonomiske vanskeligheder på grund af optagelse af kviklån som de ikke har mulighed for at betale tilbage – særligt ikke med de høje renter som mange udbydere tilbyder. Her kan du læse om, hvordan du håndterer at være havnet i økonomiske vanskeligheder – med andre ord “fanget i luksusfælden”.

Se om du kan omlægge dine lån til en lavere rente

Først og fremmest bør du danne dig et overblik over din økonomi, herunder lave en opgørelse over, hvor meget du på nuværende tidspunkt skylder dine kreditorer, samt hvor mange lån det drejer sig om og renterne på disse lån. Dernæst skal du blot sammenligne de nuværende lån med andre udbydere, hvorefter du uden videre vil være i stand til at samle flere lån hos den udbyder som tilbyder laveste rente. Til dette formål benyttes en lånesammenligningsside som Lån.dk.

De fleste låneudbydere prøver at sætte renten så lavt som muligt, men tjener i stedet penge på stiftelses- og omlægningsgebyrer. Af den grund på du altid benytte ÅOP (årlige omkostninger i procent) som sammenligningsgrundlag, da dette tal medtager alle omkostninger ved lånet.

Skab et overblik over dit forbrug (seneste 3 måneder)

Når du har fået styr på dine nuværende lån, er det tid til at kigge på dit forbrug. Som udgangspunkt kan det ud fra en skattemæssig betragtning altid betale sig at spare penge frem for at tjene mere. Tages skat med i betragtning, vil alle de penge som du sparer i privatøkonomien kunne bruges på noget andet, hvor de penge som tjenes ekstra først vil blive udbetalt efter betaling af AM-bidrag og A-skat. Fokus bør deraf være på at spare penge frem for at arbejde flere timer.

Den letteste metode til at spare penge er rent faktisk at følge samme model som benyttes i luksusfælden. Her laves en oversigt over de seneste 3 måneders udgifter, der opdeles på kategorier. Der vil hurtigt komme en række af ubehagelige overraskelser på ting i dagligdagen som koster langt mere end forventet.

Vurder hvor du kan skære ned på udgifterne målt på livskvalitet

Med udgangspunkt i det økonomiske overblik tages der stilling til, hvilke forbrugsgoder, der rent faktisk skaber glæde i hverdagen og forøger livskvaliteten. Mange udgifter vil sagtens kunne undværes, hvilket skaber plads til de ting som virkelig skaber værdi i tilværelsen. Fjern de unødige omkostninger og prioriter de ting som betyder noget.

Det er let at blive fristet til at stifte gæld. Mange banker kæmper intenst om at låne ud til de mange personer, som har brug for penge og ikke har tid til at spare op. De reklamerer i både TV, online osv. og bruger mange penge på at komme til at låne ud. Dette sørger desværre også for at mange personer ender i økonomiske vanskeligheder på grund af optagelse af kviklån som de ikke har mulighed for at betale tilbage – særligt ikke med de høje renter som mange udbydere tilbyder. Her kan du læse om, hvordan du håndterer at være havnet i økonomiske vanskeligheder – med andre ord “fanget i luksusfælden”.

Se om du kan omlægge dine lån til en lavere rente

Først og fremmest bør du danne dig et overblik over din økonomi, herunder lave en opgørelse over, hvor meget du på nuværende tidspunkt skylder dine kreditorer, samt hvor mange lån det drejer sig om og renterne på disse lån. Dernæst skal du blot sammenligne de nuværende lån med andre udbydere, hvorefter du uden videre vil være i stand til at samle flere lån hos den udbyder som tilbyder laveste rente. Til dette formål benyttes en lånesammenligningsside som Lån.dk.

De fleste låneudbydere prøver at sætte renten så lavt som muligt, men tjener i stedet penge på stiftelses- og omlægningsgebyrer. Af den grund på du altid benytte ÅOP (årlige omkostninger i procent) som sammenligningsgrundlag, da dette tal medtager alle omkostninger ved lånet.

Skab et overblik over dit forbrug (seneste 3 måneder)

Når du har fået styr på dine nuværende lån, er det tid til at kigge på dit forbrug. Som udgangspunkt kan det ud fra en skattemæssig betragtning altid betale sig at spare penge frem for at tjene mere. Tages skat med i betragtning, vil alle de penge som du sparer i privatøkonomien kunne bruges på noget andet, hvor de penge som tjenes ekstra først vil blive udbetalt efter betaling af AM-bidrag og A-skat. Fokus bør deraf være på at spare penge frem for at arbejde flere timer.

Den letteste metode til at spare penge er rent faktisk at følge samme model som benyttes i luksusfælden. Her laves en oversigt over de seneste 3 måneders udgifter, der opdeles på kategorier. Der vil hurtigt komme en række af ubehagelige overraskelser på ting i dagligdagen som koster langt mere end forventet.

Vurder hvor du kan skære ned på udgifterne målt på livskvalitet

Med udgangspunkt i det økonomiske overblik tages der stilling til, hvilke forbrugsgoder, der rent faktisk skaber glæde i hverdagen og forøger livskvaliteten. Mange udgifter vil sagtens kunne undværes, hvilket skaber plads til de ting som virkelig skaber værdi i tilværelsen. Fjern de unødige omkostninger og prioriter de ting som betyder noget.

Skriv et svar