Hvilke farver hitter i køkkenet?

Et af de største valg, du skal foretage, når du køber et nyt køkken eller renovere dit eget, er køkkenets farve. Farvevalget er vigtigt, fordi det er en farve, som du skal se på i mange år frem, og de forskellige farver har også betydning for dit køkkens endelige udtryk. Herunder kan du læse lidt nærmere om, hvilke farver der er eftertragtede i køkkenet.

Køkkenfarver der er populære i år

Hvid
Det hvide køkken har i mange år været danskernes mest foretrukne valg. Dette skyldes, at der er mange muligheder for at sætte sit eget præg på et hvidt køkken og ikke mindst indrette det forskelligt, så det fremhæver diverse udtryk. Det hvide køkken er tidsløst, fordi du altid har mulighed for at ændre nogle elementer, og du kan derved stadig være med på moden.

Sort
Kontrasten til det hvide køkkenet er et sort køkken, hvilket også er et klassisk valg, der kan være med til at give din bolig karakter og naturlige undertoner. Der er også nogen, som vælger at have et kontrastkøkken, hvor der både er hvide og sorte køkkenelementer, og dette kan give et meget stilrent udtryk.

Grå
Det grå køkken er vendt mere og mere frem. Dette kan skyldes, at en lysegrå nuance kan være med til at give de samme muligheder som det hvide køkken. Forskellen er bare, at grå kan være en mere praktisk farve end hvid, da denne farve har tendens til nemmere at skjule støv og skrammer. Derudover så kan det grå køkken også være et sikkert valg, hvis du ikke ønsker et køkken, der har skarpe kontraster.

Træ og naturlige materialer
Efterhånden bliver køkkener i træ mere og mere populære, hvilket skyldes, at danskerne ønsker at have et praktisk køkken, som også indbyder til varme og hygge. Førhen var det især de lyse træsorter, såsom egetræ, der fyldte meget i køkkenerne, men den nye trend er køkkener, der har træ i mørkere nuancer, såsom mahogni. Denne trend viser, at mørke farver og træmaterialet er ved at komme meget frem i de danske køkkener. Foruden træmaterialet så er de naturlige farver generelt ved at komme frem i køkkener. De naturlige materialer og farver, der er kommet meget frem, er beton, marmor og forskellige metaller. Det er især beton og metalfarverne, der bliver brugt til at skabe et køkken med et meget rustikt udtryk. Hvis du gerne vil følge denne trend, så kan du vælge at udskifte din bordplade eller andre køkkenelementer og på den måde få inddraget de naturlige farver i dit køkken.

Dit farvevalg

Der er ingen af de ovenstående farver, der er meget fremtrædende, fordi dette kan være en ulempe. Hvis du vælger et køkken, der har en markant farve, såsom blå eller rød, så kan der være risiko for, at du hurtigere bliver træt af farven, frem for hvis du valgte nogle af de mere traditionelle, såsom hvide eller grå køkkener. Hvis du stadig ønsker mere farve i dit køkken, så kan du vælge at bruge forskellige elementer, såsom planter, kogebøger eller service til at fremvise denne farve i stedet for at lade hele overflader have disse farver. Derved kan du billigere og nemmere udskifte farverne med nogle andre, hvis du bliver træt af dem i løbet af årene.

Skriv et svar