5 gode råd til børneværelset

De fleste menneskers første gang i forhold til at beskæftige sig med indretning af børneværelset er, når en lille nyfødt er inde i maven på moderen. Det kan være, at I har fået kønnet at vide, og I skal have en dreng. Da skal I blandt andet koncentrere jer om at finde på drengenavne, som I kan få inspiration til her. Men ellers skal I også købe en masse ind og naturligvis have forberedt børneværelset, så den lille nye kan føle sig tryg i dets kommende hjem.

Der er flere ting, som skal spille ind, når du laver børneværelse. Her får du 5 gode råd til, hvad der er vigtigt at få styr på.

1. Opbevaring

Du vil takke dig selv for at sørge for gode opbevaringsmuligheder på børneværelset, så der kan være nogenlunde ryddeligt, og det er nemt at få af vejen. Kan du få et skab med plads til tøj og noget legetøj, er det en god måde at få det pakket væk på og udnytte højden til opbevaring. Ellers kan du også få sjove kasser med motiver på hjul, som kan flyttes rundt alt afhængigt af, hvor barnet har lyst til at lege.

2. Sikkerhed

Vælger du at få skabe eller reoler, så sørg for at monter dem ordentlig fast, så du ikke risikerer, at de vælter ned over dit barn. Børn har det med at kravle og klatre på ting, så derfor er det vigtigt.

3. Dekoration

Selvfølgelig skal der skabes hygge med dekorationer og udsmykninger. Find alverdens fine plakater med motiver, dyr eller bogstaver, som også er sundt for barnets udvikling. Desuden kan du lave små hylder med børnebøger eller brug glasmaling eller klistermærker på vægge og vinduer.

4. Belysning

Det er vigtigt, at der både er hyggebelysning og god belysning. I Danmark har vi mørke vinterperioder, hvor barnet behøver lys til værelset, så det kan lege derinde. Er det ved at være sovetid, kan man have hyggebelysning, som gør barnet mere træt, eller hvis det lige skal vågne.

5. God søvn

Noget af det, de fleste frygter, når de skal have barn er, hvordan barnet mon kommer til at sove, og om det overhovedet kommer til at sove. Skab de bedste betingelser for dit barn med en behagelig temperatur, så prøv at placer sengen væk fra vindue og radiator. Derudover er et godt råd at finde det mørkeste sted i rummet til sengen, da vi sover bedre, jo mørkere der er.

Skriv et svar