Øg sikkerheden i hjemmet ved et el-eftersyn

Hvis du vil tegne en ejerskifteforsikring, som sker ved et hussalg, er det i dag et krav, at du får lavet et el-eftersyn. Under alle omstændigheder er det en fornuftig idé at få lavet, fordi det øger sikkerheden i dit hjem.

Før 2012 var det tilstrækkeligt med en tilstandsrapport, når der skulle laves et huseftersyn og tegnes en ejerskifteforsikring. Men i dag ser virkeligheden anderledes ud. Det er nemlig et krav, at du skal have lavet et el-eftersyn, hvis du ønsker en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring sikrer dig, at du ikke hæfter for noget, når din bolig overdrages til køberen. For at undgå at hæfte skal du altså både fremvise en tilstandsrapport, el-eftersyn og en ejerskifteforsikring.

Få dokumenterne på plads med en byggesagkyndig

Er du i tvivl om, hvorledes du får udarbejdet disse dokumenter, så kan du kontakte en ekspert på området. Du kan få en byggesagkyndig til at lave en el-rapport og en tilstandsrapport ved hussalg for dig. Herefter kan du få lavet en ejerskifteforsikring. Ved at få styr på disse dokumenter, fralægges du ansvaret for mangler i boligen, når den er solgt videre.

En ejerskifteforsikring dækker oftest i 5 år og kan fås for mellem 8.000 og 30.000 kroner. Denne vil typisk blive delt mellem køber og sælger. Derudover skal du også betale for de øvrige dokumenter. Det kan derfor koste dig noget nu og her, hvor du med fordel kan tage et mindre lån. Læs mere på Kviklanet.dk. Men på sigt kan det spare dig mange penge, hvis der er nogle mangler, du ikke var opmærksom på. For eksempel kan det være foretaget ulovligt el-arbejde, inden du flyttede ind i boligen.

Fejl el-arbejde kan skabe brand

Du kan ikke vide, om der er lavet ulovligt eller fejlagtig el-arbejde i dit hjem, fordi du ikke ved, hvad der er sket, før du boede i hjemmet. Det er måske ikke noget, du har tænkt over, så længe, lyset fungerer.

Men faktisk har fejl elinstallationer forårsaget utallige brande i de danske hjem hvert år. Og det er manges mareridt at vågne op til et hus i flammer. Så vil du undgå dette, bør du få fortaget et el-eftersyn. På den måde kan du øge sikkerheden i huset.

Skriv et svar