Forkæl dine smagsløg med sydlandsk magi

De fleste har smagt pizza og spaghetti bolognese – men har du også smagt den græske stifado? Verden over findes der utallige og vidt forskellige madkulturer og måder at lave mad på. Læs med her og bliv inspireret til at finde din næste rejsedestination.

 

Frankrig

På menukortet i det charmerende Frankrig kan du finde cremede supper og coq au vin. Derudover spiller østers, muslinger og alt andet godt fra havet en særegen rolle i det franske køkken. De franske madtraditioner varierer dog utrolig meget fra egn til egn, og hvert lokalsamfund kan have sin egen madret. I det vestlige Frankrig gøres der brug af æbler, creme fraiche og smør, mens den sydlige del er glade for friske tomater, krydderurter og olivenolie. Alligevel kan du være helt sikker på at støde på ost og rødvin, uanset hvor du begiver dig hen i det franske land.

 

Egypten

I Egypten skal du gøre dig selv den tjeneste at smage de krydrede falafler og den bløde hummus. Grøntsager bliver flittigt brugt i det egyptiske køkken, og du vil støde på alt fra bønner, squash og aubergine til kikærter, løg og tomater. Ingredienserne bliver sat sammen til et aftensmåltid med mange småretter, som både består af salater og forskelligt grillet kød. I det egyptiske køkken er det vigtigt at krydre, og koriander, kanel og paprika kommer ofte til udtryk i de varme retter. Tag en god beslutning og smut af sted med en afbudsrejse fra Aalborg.

 

Grækenland

Det græske køkken byder på alt fra kødboller og tzatiki til stifado og farsbrød. Uanset hvilken ret du kaster dig ud i, kan du være sikker på en eksplosion af forskellige smage. Du er kommet til det helt rette land, hvis du holder af krydderier, feta, hvidløg og oliven, som spiller en rolle i de fleste retter i Grækenland. Det græske køkken er delt op i mange forskellige små retter, i stedet for de tre store vi kender. Når du sidder på en restaurant i Grækenland, vil de små retter komme ind midt på bordet, så alle kan dele dem. Så nyd maden, mens du kigger ud over Santorinis traditionelle hvide og blå huse.

Skriv et svar