Råd til et enkelt og pænt børneværelse

Hvis du er den minimalistiske type, som hurtigt synes, at det kan blive for farverigt på børneværelset, og du mere ønsker at have døren lukket end åben. Så bør du læse med her. For her får du råd til en kompromisløsning, hvor det stadig bliver sjovt for barnet men også pænt og enkelt.

Neutrale farvevalg og få ting

Et af de steder, du bør starte for at lave et minimalistisk børneværelse er farvevalg. Først og fremmest bør du male væggene kridhvide. Så er den minimalistiske stil sat. I forhold til valg af udsmykning og pynt på væggene bør du også tænke i neutral farvevalg. Det skal så ikke være hvidt det hele, for så kan du ikke se det. Men vælg for eksempel bogstaver i træ til børneværelset. Disse er enkle og kan samtidig lære dit barn alfabetet. Så er det både funktionelt og pænt. Er du mere til sort, kan du også få sorte bogstaver. Ønsker du ikke, at væggen bliver for overfyldt, kan du også nøjes med bogstaver i dit barns navn.

Hav få små hvide hylder med enkle ting på. Det kan være dyr i træ, som enten er i dets naturlige farve eller grå eller sort. Du kan også have billeder på væggen med enkle motiver eller dyr. Hvis du ønsker det skal bryde lidt, kan du komme et par enkelte bamser og legetøj på hylderne. Ellers sørg for opbevaring til legetøjet, hvis du ikke vil have det til at lægge fremme hele tiden.

Sovehjørnet

I sovehjørnet kan du vælge en hvid seng, eller hvis du vil gøre det lidt anderledes og hjemmeligt, kan du få en seng formet som et hus i træ. Find en hyggelig natlampe med et motiv såsom en sky og pynt sengen med sengetøj med pandaer på, så du holder dig til det enkle. Er det en piges børneværelse, kan du også vælge en sart rosa som nogle af elementerne, der skal indgå, og er det en dreng, kan du gå efter en lys blå, som ikke er så iøjnefaldende.

Skriv et svar