Skal jeg erhverve mig en stationær eller bærbar computer?

Når man står over for at skulle erhverve sig en ny computer, er der mange forskellige ting, man skal holde øje for, og en af de mere basale overvejelser, man skal gøre sig, er, om det skal være en bærbar eller stationær computer. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at der er store forskelle på de to varianter, og hvilken variant, man burde vælge, afhænger en hel del af, hvad computeren hovedsageligt skal benyttes til. I forhold til valg af computer, vil der også være forholdsvis stor forskel på, om man skal benytte computeren til nyheder, mail, netbank, spille online casino med Rød25 kode og arbejde i få programmer ad gangen, eller om man skal have gang i mange programmer på en gang, spille tunge spil, redigere i videoer, billeder og lignende tilfælde. Hernæst er det også en fordel, hvis man er bekendt med nogle af de væsentligste forskelle på en bærbar og stationær computer.

De væsentligste forskelle på de to varianter

En stationær computer er en separat skærm, der tilkobles selve computeren og dens bestanddele samt tastatur, mus og lignende, mens man med en bærbar computer får alt dette i en lille kompakt maskine. Derfor er den stationære computer også altid oftest placeret et sted, hvor der sjældent er behov for, at den skal flyttes rundt. Det er også muligt at få en højere ydeevne og kapacitet for mindre penge, når man erhverver sig en stationær computer. Det vil sige, at hvis man skal have en bærbar computer med en høj ydeevne, vil man typisk komme til at betale et større beløb i forhold til en stationær computer med samme ydeevne. Dette skyldes, at man for at producere en bærbar computer med stærk ydeevne og høj kapacitet, skal man benytte mange ressourcer på at holde komponenterne små og lette, mens de også skal kunne holde på strømmen. Her får man dog også det for pengene, at man kan fragte en solid computer med rundt, hvilket sjældent er muligt med en stationær computer.

Afstem valget med behov

Skal man fragte computeren ofte til og fra skole, arbejde eller lignende, er det klart at foretrække en bærbar computer, da det er stort set logistisk umuligt at skulle fragte en stationær computer hver dag. Her kan det så være, at man er nødt til at investere lidt mere, hvis man har høje krav til computeren og dens kunnen. Derfor kan man eventuelt vælge at erhverve sig en meget god stationær computer med kraftige processorer, stor hukommelse og god skærm med god grafik. Har man så behov for en computer, der kan tages med ud til kunder, forskellige møder, arrangementer, i skole eller lignende, kan det være en fordel at erhverve sig en af de billigere bærbare computere, da disse som oftest kan klare forskellige opgaver i skriveprogrammer, gå på nettet og andet lignende.

 

Minimum 18 år – StopSpillet: 70 22 28 25 – ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt