Bør du melde dig ind i en a-kasse, når du er studerende?

Det er blevet mere og mere almindeligt, at studerende bliver medlem af en a-kasse. Dette gælder især for studerende på lange videregående uddannelser. Grundet dette er der mange a-kasser, som der er interesserede i at tiltrække studerende, men som ung kan det virke uoverskueligt, hvilke fordele der er ved at melde sig ind i en a-kasse, og om det overhovedet kan betale sig.

Fordele for unge under uddannelse

Gratis medlemskab
Førhen kunne man som studerende kun melde sig ind i en a-kasse, hvis man havde et studiejob ved siden af. Dette er siden hen blevet lavet om, og i dag er det muligt for alle unge under uddannelse at blive medlem af en a-kasse. En af de mange fordele ved at melde sig ind i en a-kasse som studerende er, at de fleste a-kasser har gratis studiemedlemskab. Dette betyder, at du som studerende kan blive medlem uden at skulle betale kontingent. Det er først, når du er færdig med din uddannelse, at du skal til at betale for dit medlemskab.

Økonomisk sikret
Hvis du melder dig ind i en a-kasse som studerende, så vil du være økonomisk sikret, hvis du bliver arbejdsløs efter din uddannelse. Dette skyldes, at hvis du bliver medlem et år før, du er færdiguddannet, og er under 30 år, så vil det være muligt for dig at få udbetalt dagpenge med det samme, frem for at du skal på kontanthjælp eller på anden vis optjene ret til dagpenge.

Overblik over muligheder

Hvis du ikke har meldt dig ind i en a-kasse endnu, men gerne vil have disse fordele som studerende, så kan det virke uoverskueligt, fordi der findes mange forskellige slags a-kasser. Derfor kan det være en god idé, hvis du går ind på en a-kasse oversigt. Her vil du kunne få en oversigt over de mest populære a-kasser i Danmark og sammenligne dem set i forhold til brugernes tilfredshed og pris.

Skriv et svar