Fordele og ulemper: Laserprinter eller blækprinter?

Der findes ekstremt mange forskellige printere på markedet. Printerne findes i mange forskellige prisklasser samtidig med, at de også har forskellige priser i forhold til, hvad det koster at udskrive en side. En af de største forskelle på printere er, hvorvidt printeren er en laserprinter eller en blækprinter. Her kan du blive klogere på de vigtigste fordele og ulemper ved begge typer printere.

 

Laserprinter: fordele og ulemper

En af fordelene ved at vælge en laserprinter er, at en laserprinter er rigtig god til at udskrive tekst i sort/hvid. Derudover er en anden fordel, at en laserprinter i stand til at udskrive mange sider pr. minut. En ulempe ved laserprinteren er, at den oftest er dyr i anskaffelse, men det opvejes af, at den i stedet er billigere, når det kommer til udskiftning af toner. En fjerde fordel ved en laserprinter er, at man ikke behøves at skifte toner ligeså tit, som man skal skifte en blækpatron. Dette kommer særligt til udtryk ved, at tonerne som oftest har en højere kapacitet end en blækpatron, da den kan udskrive op til 3000 print inden nye toner skal påfyldes.

 

Du skal altså vælge en laserprinter, hvis:

  • Du oftest udskriver tekst.
  • Du har brug for en hurtig printer, der kan udskrive mange sider pr. minut.
  • Du vil give flere penge for anskaffelsen af printeren og mindre på tonerne.

Blækprinter: fordele og ulemper

En af fordelene ved en blækprinter er, at fotokvaliteten er bedre end ved en laserprinter. Derfor er det en god idé at vælge en blækprinter, hvis du printer mange farvefotos eller anden grafik. En anden fordel i tråd med den første er, at en blækprinter kan udskrive på fotopapir, hvilket er en klar fordel, hvis man fra tid til anden vil udskrive på dette. Dog er en ulempe ved blækprinteren, at den er langsommere til at udskrive end en laserprinter. Blækprintere er som oftest billigere i anskaffelse, men en ulempe er, at de kræver udskiftning af blækpatroner, der er lidt dyrere end toner til en laserprinter. Hvis du allerede har en printer fra eksempelvis Canon, der blot mangler blæk, så kan du finde blækpatroner til din printer her.

 

Du skal på baggrund af ovenstående vælge en blækprinter, hvis:

  • Du vil bruge printeren til at udskrive fotos, grafik og tekst.
  • Du vil have mulighed for at udskrive på fotopapir.
  • Du vil have en billig printer i anskaffelse.

 

Skriv et svar