Pas på miljøet, når du har chancen

Denne blog skal handle om, hvordan man med ret simple valg kan forsøge at passe på vores miljø. Det er langtfra altid de helt store ændringer, som er nødvendige, før man kan gøre en forskel, og alting starter som bekendt med en selv. Læs videre og se, hvordan du ret nemt kan forsøge at vælge de mest miljørigtige ting.

For hvis man vil gøre en forskel, kræver det naturligvis også, at man sommetider gør noget aktivt. Det er dog ikke nødvendigt at lave de helt store ændringer, hvis man allerede føler, man er godt på vej, og sommetider er det faktisk ganske simpelt at gøre en forskel. Det får du her et kort indblik i.

Vælg din forsendelse med omhu

Har du tænkt over, at når du får sendt noget hjem til dig, til din arbejdsplads eller til afhentning på posthuset, så kræver det selvfølgelig noget emballage, som også er en belastning for miljøet. Heldigvis findes der virksomheder, som netop har påtaget sig rollen med at producere noget miljøvenligt af den slags, og det kan du selvfølgelig gå efter, hvis du gerne vil vælge det mest grønne alternativ.

Eksempelvis kan du gå efter plastfolie fremstillet på ruller, som ikke forurener, og som forsøger at genbruge vores materialer. Der findes også andre måder, du kan vælge grønt emballage, og det handler bare om at tænke lidt kreativt.

Gå en runde

Det lyder nok ret banalt i de flestes ører, men faktisk kan det nemt gøre en stor forskel, at man lige vælger at gå en runde, før man smutter hjemmefra, eller hvor man nu befinder sig. Her kan man sørge for, at man ikke har en masse lys stående tændt, og man kan hive stikket ud af de ting, som ikke skal stå tændt, imens man er væk.

Vælger man at tage sådan en runde, er det selvfølgelig også en fordel, at man jo sparer en del på pengepungen, og på den måde er der faktisk kun tungt at vinde ved at tænke sig lidt om på den front. Det er samtidig noget, som ikke behøver at tage mere end et par minutter.

Hjælp andre på vej

Måske gider du ikke at være den type, som altid går og retter på andre mennesker, men hvis man gør det i god tro, er det altså ikke altid så slemt. Man kan sagtens sige det på en pæn måde, at andre lige skal huske at slukke for lyset eller andre ting, som står og bruger unødig strøm. Man kan også altid lige vælge at huske andre på, at de skal huske at rydde op efter sig selv eller sortere skraldet på den rigtige måde.

Er du en af dem, som gerne vil gøre en rigtig stor forskel, kan du også vælge at køre mest muligt grønt. Det kan som bekendt blandt andet foregå ved at køre rundt i elbiler, som der efterhånden findes rigtig mange af, og som også bliver billigere at anskaffe sig, fordi producenterne også slår et slag for miljøet.

Skriv et svar