Hvordan varmer du din bolig op?

Der findes mange forskellige metoder til opvarmning af din bolig. En metode kan være fordelagtig for én slags boligtype, hvorimod en anden metode kan være mere økonomisk for en anden slags boligtype. Her får du en beskrivelse af to forskellige opvarmningstyper, der begge er gode for miljøet. De to typer kan være fordelagtige på hver deres måde.

 

Et gasfyr opvarmer boligen gennem naturgas fra undergrunden

En bolig med gasfyr bliver opvarmet gennem afbrænding af naturgas. Det fungerer i praksis således, at naturgassen afbrændes i en brænder, som opvarmer en kedel med vand. Det opvarmede vand er det vand, der løber i husets radiatorer eller gulvvarmesystem. Naturgassen kommer fra undergrunden og bliver udledt fra Nordsøen, og derefter ledes det gennem naturnettet hjem til de enkelte huse. Det er altså en naturlig form for opvarmning af huset, og det er en meget miljøvenlig metode. Har du et gasfyr i dit hus, skal du huske, at det jævnligt skal renses og efterses. Trænger dit gasfyr til service? Bestil tilbud på gasfyr service her.

 

En varmepumpe udnytter den energi, der allerede findes omkring os

En varmepumpe er også en meget miljøvenlig løsning på varmeanlæg, da den udnytter den energi, der allerede eksisterer i luften og jorden omkring os. En kompressor, kølemiddel og en varmeveksel omdanner den naturlige energi til naturlig varme, der kan tilsluttes de radiatorer eller den gulvvarme, du allerede har installeret i huset.

 

Kombiner gasfyret eller varmepumpen med en vedvarende energiform

Begge ovenstående typer af varmeanlæg kan kombineres med vedvarende energiformer som for eksempel solceller. Det vil altså sige, at hvis du har solceller installeret på taget af dit hus, kan du eksempelvis få opvarmet din bolig gennem en kombination af solenergi og naturgas. Du kan også vælge at kombinere et gasfyr med en varmepumpe – det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du bedst muligt får opvarmet din bolig på den mest miljøvenlige måde, der passer bedst til dit behov.

Skriv et svar