3 typer gode lån – Du kan overveje!

Sponseret indlæg

Står du og overvejer om du skal låne penge, er det ikke altid lige nemt at gennemskue, hvilket lån der er bedst egnet til dig. Det kan være du står og skal ud og rejse i sommerferiemånederne, eller du er ved at spare op til et nyt køkken eller en ny bil. Uanset, hvad du lige står og skal bruge penge på, er de bliver de forskellige lånetyper kun flere og flere, og det kan være svært at følge med i, da lån bliver lavet om for at tilpasse bedst. Derfor har vi samlet 3 fornuftige lånetyper du kan overveje alt afhængigt af, hvad du skal låne til.

Kassekredit

Første lånetype er en kassekredit, der kan være rigtig smart til at give dig ekstra luft i økonomien. Det vil sige, at en kassekredit oftest benyttes til at klare udgifter du ikke lige havde regnet med. Oftest er det sådan med kassekreditter, at det selvfølgelig er et max på, hvor mange penge du må bruge. Derudover er der oftest en mulighed for selv at bestemme, hvor mange penge du vil bruge nu og her, og betaler kun renter og afdrag på det du bruger. Det vil sige, at kassekreditten er fleksibel, hvor du kan betale når det passer dig – Nærmest som om, at kassekreditten er åben til hvis du lige står og mangler penge.

Kviklån

En anden type lån er de såkaldte kviklån, der som ordet er et nemt og hurtigt lån. Oftest vil du på grund af lånets forholdsvise korte løbetid fra starten få et overblik for, hvor meget sådan et lån vil ende med at koste dig. Hos nogle lånevirksomheder som Lendon, kan du få en periode uden at betale renter og afdrag selvom der er tale om et kviklån. Det kan være smart, hvis ens økonomi hænger sådan sammen, at man har brug for pengene nu og her, men det først er til måneden efter de ekstra penge tikker ind. Dog er det en ekstra god idé at sætte sig godt ind i vilkårene ved steder, der ikke tilbyder dig eksempelvis en rentefri periode, da ÅOP på nogle af disse lån kan være ekstremt høje. Det vil altså ikke være en god idé at have disse kviklån over en lang periode.

Afdragslån

Det sidste lån er afdragslånet, der også er fleksibel i forhold til, hvordan din økonomi ser ud. Det betyder, at du oftest vil skulle aftale med låneudbyderen, hvor meget du månedligt ønsker at afdrage på dit lån. Det vil sige, at hvis du eksempelvis låner 20.000 kr. skal du med låneudbyderen aftale, hvor meget der skal tilbagebetales om måneden og derfra fastlægges lånets løbetid. Det smarte ved afdragslån er, at de oftest er skræddersyet til din økonomi – Du har altså mulighed for at kigge på din økonomi, og se hvor meget du har plads til at betale om måneden. Det er dog en god idé ved sådanne lån at holde øje med det samlede tilbagebetalingsbeløb, så ikke du har lånet til at stå i mange år.

Skriv et svar