Sådan kan cannabisolie hjælpe mod alvorlige sygdomme

Cannabisolie, der er baseret på hamp-planten, er af mange læger og fagfolk et omdiskuteret emne inden for den medicinske verden. Der er begrænset forskning, der peger på, at der skulle være gavnlige effekter, men en lang række af personer med alvorlige sygdomme har delt sine positive erfaringer med olien.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvilken type af cannabisolie som man har med at gøre. Det er kun lovligt at indtage og foretage et køb af CBD olie af den type, der har et meget lavt indhold af THC. Køb CBD olie på Formulaswiss.com. Denne type vil ikke have nogen euforiserende virkning og bliver kun anvendt til helbredsmæssige formål. Ved andre typer af cannabisolie kræves en recept fra lægen.

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan CBD olie kan hjælpe mod alvorlige sygdomme.

Forbedring af hjertets tilstand

Først og fremmest har nogle undersøgelser vist, at CBD olie er i stand til at bringe kolesteroltallet i balance, samt fremme kroppens egenproduktion af antioxidanter. Dette er ensbetydende med, at den generelle sundhedstilstand i kroppen bedres og dine egne celler stimuleres til bedre selv at kunne bekæmpe sygdom.

Smertelindrende virkning

Mange personer peger på, at CBD olie har været en stor hjælp mod smerter – eksempelvis i forbindelse med sygdommen kræft. Dermed ikke nogen helbredende virkning, men en lindring af smerter har stor betydning for mange mennesker – særligt i de senere faser af cancer. Der er dog begrænset forskning på området til at kunne sige noget med sikkerhed. Det er af den grund ikke sikkert, at olien vil have en smertelindrende virkning på alle.

Af nogle betragtes CBD olie også som et alternativ eller supplement til morfin, der i store mængder kan have særdeles negativ indflydelse på kroppen. For mange kræftsyge handler det dog om at minimere smerterne så meget som muligt.

Epilepsi og Alzheimers

Stoffet THC findes i meget små mængder i CBD olie og kræver ellers recept fra lægen. Dette stof har dog ifølge nogle undersøgelser visse egenskaber, der kan hjælpe personer mod epileptiske anfald og symptomer på alzheimer.

Epileptiske anfald opstår som følge af neurologiske vanskeligheder i hjernen. THC påstås at kunne mindske antallet og styrken af anfaldene, da stoffet binder sig til og beroliger cellerne i hjernen. Disse står bag de epileptiske anfald, der i virkeligheden er særdeles kraftige muskelsammentrækninger i kroppen.

Alzheimers hører ligeledes ind under kategorien af neurologiske sygdomme og årsagen er ikke kendt. Sygdommen medfører talebesvær og glemsomhed – altså et stadie tidligere en diagnosen demens. Med udgangspunkt i samme logik som ved epilepsi, kan THC påvirke hjernens celler i en positiv retning under sygdomsforløbet. Nogle påstår, at stoffet er i stand til at bremse sygdommen, mens andre blot betragter det som en lindring af de symptomer som den medfører. Dertil kommer, at den sygdomsramte’s følelse af velvære kan forbedres ved brug af CBD olie.