7 fordele ved et nyt tag til dit hus

Der er mange fordele med et nyt tag, og de kan puttes ind under to forskellige overskrifter: ”Økonomiske og fysiske fordele” og ”Æstetiske og miljømæssige fordele”. Overordnet set er det en investering, men en investering i flere forskellige ting. De forskellige fordele kan opnås i forskellige grader, alt efter hvilken type tag du vælger at få lagt. Det er dog en god idé at have styr på finanserne, før du vælger at få lagt et nyt tag, hvorfor det måske er nødvendigt, at du tager et kviklån. Lad os dog starte med den første overskrift:

Økonomiske og fysiske fordele

1) Økonomi. Du vil opleve et mindre tal på din varmeregning, da det hænger sammen med den forøgede isolering, som holder på varmen. På sigt vil det nye tag tjene sig ind, og det er derfor er det en god investering.

2) Forstørret gensalgsværdi. I forbindelse med den bedre varmeregning og det nye tag, vil der således også være en forstørret gensalgsværdi, fordi huset også er fremtidssikret. Et nyt tag vil dermed ligge som en umiddelbar udgift for de nye købere, hvilket er en klar fordel.

3) Husets sundhed. Et nyt tag kan være en nødvendighed i forhold til at holde hele dit hus sundt. Du behøver ikke bekymre dig om grimme overraskelser og utætheder med et nyt tag.

4) Undgå uendelige renoveringer og lappeløsninger. Med et nyt tag behøver du ikke lave løbende renoveringer på dit tag, og være oppe på stigen og tjekke det, hver gang der har været et blæsevejr, eller regnen har været speciel slem.

Overvejer du at kigge på nyt tag, kan du undersøge denne hjemmeside, som blandt andet vil guide dig igennem beslutningsprocessen.

Æstetiske og miljømæssige fordele

5) Miljøvenligt. Et nyt og mere energirigtigt tag vil naturligvis altid være mere miljøvenligt end et gammelt tag, hvor isoleringen ikke er tilstrækkelig, eller der måske endda er utætheder. Varmen vil sive op, og du vil skulle bruge mere energi og dermed belaste miljøet unødigt.

6) Godt for dit helbred. Et nyt og bedre isoleret tag er godt for helbredet. Du kommer til at mindske eventuelle gener med træk, og du vil opleve, at selv kroge og hjørner i huset holder varmen. Dit indeklima vil med andre ord være mere stabilt, og det er godt for dig.

7) Æstetik. Sidst men ikke mindst er der det æstetiske udtryk, som er værd at have med. Det kan både give dig en større glæde ved at bo i huset, og det er også med til at øget husets samlede værdi.

Skriv et svar