Føler du dig syg?

Føler du nogle symptomer, der kunne være en form for sygdom? Så kan det både være fristende og skræmmende at søge efter dem på internettet eksempelvis. Symptomer kan snyde, men de kan også betyde, at der er noget sygdomsrelateret i kroppen. Derfor kan det være fint at være opmærksom på dit overordnede helbred, og om andre ting ændrer sig, hvis du føler, der er noget galt. Og derudover er det altid okay at ringe til lægen, for at høre, om man skal være bekymret eller om det måske slet ikke er noget alvorligt.

Tvetydige sygdomssymptomer

Det kan være svært at bedømme om symptomer er reelle sygdomssymptomer eller blot noget forbigående. Nogle symptomer kan ligne hinanden, og være svære at skelne i mellem som fx stresssymptomer og mavesårssymptomer. De har begge symptomer, der medfører formindsket appetit og mavesmerter. Stress har derudover symptomer som hovedpine, hjertebanken, svedeture og hyppigere infektioner eller forværring af kroniske sygdomme som bl.a. sukkersyge og psoriasis. Sukkersygesymptomer medfører også mindsket appetit som stress og mavesår, men derudover føler man også tørst og træthed, man har en stor tissetrang, kønsorganerne kan klø, og der kan komme infektioner på slimhinder og i huden. Mange af disse faktorer er også gældende for diabetessymptomer, der indebærer symptomer som stor tørst, man tisser meget ofte, træthed, kvalme, hovedpine, og man kan have sår, der har svært ved at hele. Nogle af symptomerne kan også minde om meningitissymptomer, som bl.a. er, at man føler hovedpine eller nakkepine, man har kvalme og kaster op, man føler udtalt træthed, man får feber, kramper, og man føler stivhed i ryg og nakke. Og her skal man være meget opmærksom, da meningitis er en hjernehindebetændelse, som er meget alvorlig.

Tydelige sygdomssymptomer

Andre symptomer på sygdom kan være mere særlige og tydelige i deres indtræden. PTSD-symptomer er eksempelvis ting som stor anspændthed og en følelse af, at man skal være på vagt. Man får typisk mareridt eller flashbacks om et traume, og har et behov for at omgå situationer, der kan minde om traumet. Angstsymptomer kan også være meget udtalte, da de medfører karakteristika som en følelse af at blive kvalt, at man får problemer med vejrtrækningen og måske endda åndenød, man kan klapre tænder, ryste, svede, føle hjertebanken og svimmelhed. ADHD-symptomer er også særskilte fra mange andre, da de involverer hyperaktivitet, opmærksomhedsproblemer og impulsivitet, og viser sig typisk fra 4-6 års alderen eller opefter.

Skriv et svar