Tjek dit hjems tyverisikkerhed med disse gode råd

Hjemmet er stedet, hvor vi tilbringer allermest tid –her kan vi være os selv og føle os trygge. Netop fordi hjemmet er såvigtigt for os, er det vigtigt at hjemmet er sikret mod indbrud. Tyve er snedige, og derfor skal der tages forholdsregler angående sikkerheden af dit hjem. Læs med og tjek, om dit hjem er sikret mod indbrud, eller om du bør gøre mere for at holde hjemmet sikkert.

Tjek din lås

Første område, der gerne skal være helt i oden, er låsen på din yderdør. Det anbefales, at låse, der er ældre end 10 år skal skiftes ud med en ny og mere sikker model. De gamle låse har typisk kun 5 stifter, hvilket ikke længere er sikkert nok. Find i stedet en lås, der har 11 stifter og som ydermere er bore- og dirkesikker. Hav desuden en eller flere låse påalle yderdøre, såogsåterrassedøren og eller havedøren er sikrede. Er du ikke sikker på, om dine nuværende låse bør skiftes ud, bør du kontakte en låsesmed for at fådem tjekkede. Klik her for en låsesmed nær København.

Tjek dine døre

Særligt de udvendige døre er vigtige at vedligeholde, og hvis hængslerne er gamle og nedslidte, bliver det ikke svært at bryde døren op. Du kan vælge at fånye hængsler eller sikre de nuværende hængsler med en såkaldt nokker, der monteres på dørens udvendige hængsler og dermed forhindrer, at en indbrudstyv kan save hængslerne over og fjerne døren påden måde. Udover at have gode hængsler, skal døren ogsåvære solid og slutte sig tæt ind til dørkarmen. Du kan forstærke dørkarmen ved at montere stålplader, der gør dørkarmen mere solid. Er det selve døren, der er svag, kan du vælge at forstærke den ved at montere krydsfiner eller en stålplade pådørens inderside. Er døren i det hele taget meget svag, er det ogsåen mulighed at skifte den ud med en sikkerhedsdør designet med ekstra stål.

Tjek dine vinduer

Ligesom med yderdørene er det ogsåvigtigt, at vinduerne er solide og stærke. Skal du alligevel have nye vinduer, kan du vælge at fåvinduer med hærdet glas og film, som gør det svært at smadre ruden. En anden mulighed er at montere låse på vinduerne.

Skriv et svar