Tiden efter et dødsfald

Efter et dødsfald kan det være utrolig uoverskueligt at skulle tage sig alt det praktiske, der skal gøres, omend det dog er en nødvendighed, at det bliver gjort. Derfor kan det være en god idé at henvende sig hos en bedemand, så denne kan klare mange af de praktiske ting. På den måde kan man fralægge sig en del af ansvaret, så man bedre kan bearbejde sin sorg, som uundgåeligt vil være allestedsnærværende. Læs her mere om, hvad du kan gøre, og hvad en bedemand kan hjælpe dig med, hvis du står i en situation med dødsfald på Djursland, Grenå og Ebeltoft.

 

Fralæg dig det praktiske

Som pårørende til et dødsfald blandt nær ven eller et familiemedlem, vil der være mange opgaver, man skal tage stilling. Det kan umiddelbart godt virke både omsonst og meningsløst i tiden efter, hvorfor det kan være en rigtig god idé at outsource disse opgaver til anden part. Tiden efter et dødsfald er et personligt forløb, og på denne måde får man mere tid og ro til at bearbejde sorgen og dermed kunne sige et sidste farvel. For at bedemanden kan gøre sit arbejde ordentligt, er det en god idé at medbringe følgende til første møde:

  • Dåbs- eller fødselsattest
  • Evt. vielsesattest, separations- eller skilsmissepapirer
  • Evt. ægtefælles dåbsattest eller fødselsattest
  • Sundhedskort eller CPR-bevis

 

Begravelse er en tillidssag

Som pårørende til et dødsfald, vil man opleve, at der opstår en del usikkerhed samt tvivlsspørgsmål, da man gerne vil have, at begravelsen forløber på den bedst tænkelige måde, så man kan få sagt farvel på en ordentlig måde. Derfor er det da også vigtigt, at man vælger en bedemand, man føler sig tryg ved, og som man har tillid til forstår ens ønsker og behov. Hele processen skal foregå i de pårørendes tempo og bedemanden skal derfor have en god portion empati samt en menneskelig indsigt og ro, der skaber de bedste rammer for de pårørende. En god idé kan være at søge mod en lokal bedemand, da man i så fald kan føle en tryghed ved, at det er folk, der har fingeren på pulsen i forhold til, hvordan man normalvis griber det an i ens nærområde. Begravelser kan godt variere alt efter, hvilket lokalsamfund man befinder sig i.

Skriv et svar