Indretning af hjemmetræningsrum

Flere og flere indretter deres eget træningsrum i hjemmet. Det er en rigtig god ide, hvis man godt kan lide at træne derhjemme. Når man træner hjemme, behøver man ikke at betale til fitnesscenter. Man sparer også transporttiden og kan dermed få trænet mere på kortere tid. Hvis du har plads til dit helt eget fitnessrum, så få gode råd til indretningen her.

Håndvægte i forskellige vægtklasser

Håndvægte er utrolig alsidige, og de kan bruges til stort set alle træningsøvelser. Med håndvægte kan man træne både arme, ben og mave. Derfor er håndvægte et must i dit træningsrum. Sørg for at have håndvægte i forskellige vægtklasser. Når du for eksempel løfter i strakt arm, kan du løfte meget mindre, end når du træner biceps. Det er derfor godt at have minimum to sæt håndvægte.

Pilatesbold

En pilatesbold er genial til at træne styrke og balance på en gang. Du kan både bruge den sammen med dine håndvægte eller uden. Pilatesbolden gør det nemmere at lave de ellers lidt kedelige øvelser som for eksempel mavebøjninger og armbøjninger. Den er nemlig ikke kun god, når man dyrker pilates, men er også nyttig til rigtig mange andre øvelser.

Træningsmåtte

Træningsmåtten gør det mere behageligt for dig at lave gulvøvelser. Samtidig beskytter den gulvet, hvis du skulle være uheldig og tabe en af dine håndvægte. Hvis man taber en håndvægt på for eksempel 5 kg., vil den næsten uden tvivl lave et hak i gulvet. Det kan du undgå med en træningsmåtte. Du kan vælge i mellem en tyk eller en tynd måtte. De tynde er mest egnede til motionsformer som yoga eller strækøvelser, mens den tykke variant er mest brugt til træning med håndvægte.

Motionscykel eller løbebånd

Inden du går i gang med trækningen, er det altid en god ide at varme op. Det forebygger muskelømhed, og så får man også brændt ekstra kalorier af. Konditionstræning er rigtig effektivt på enten en motionscykel eller et løbebånd, hvor man får pulsen op. Brug eventuelt et sportsur til at holde øje med din puls.

Skriv et svar