Køkkenguide: Sådan sparer du penge på hvidevarer til dit nye køkken

Det kræver stort overskud påkontoen at fåinstalleret et helt nyt køkken. Der skal både borde, skabe og ikke mindst hårde hvidevarer til, som alle koster. Særligt hårde hvidevarer er en tung post i budgettet. Er økonomien presset, er der imidlertid penge at spare pådenne post. Læs med og bliv klogere påhvordan.

Køb hårde hvidevarer separat

Køkkenforretninger vil typisk opfordre dig til at købe en samlet pakke hos dem, der inkluderer både køkkenskabe og hårde hvidevarer. Selvom det kan være en fordel at samle købet ét sted, kan du sagtens købe de hårde hvidevarer separat og finde dem endnu billigere. Vælger du at købe hårde hvidevarer separat, skal du huske at holde styr påkøkkenskabenes mål samt installationsmulighederne i dit køkken. Har du hænderne godt skruet påeller kender nogen, der har, kan du vælge selv at montere hårde hvidevarerne og dermed spare yderligere pådit køb. Her kan du se hvilke ovne, der klarer sig bedst i test.

Køb miljøvenligt

At spare pådine hårde hvidevarer betyder imidlertid ikke bare at købe de billigste af slagsen –det betyder ogsåat købe de hårde hvidevarer, der er billigst i forbrug. Når du skal bestemme dig for, hvilke hvidevarer, der skal være i dit nye køkken, betyder energimærkningen derfor ogsåutrolig meget. Selvom hårde hvidevarer med en god energimærkning som oftest koster mere, sparer du i længden flere penge ved at gåefter energimærkning A og opefter. De miljøvenlige hårde hvidevarer er en bæredygtig løsning, og har du mulighed for det, er det derfor en god idéat investere i disse, sådu pålængere sigt sparer penge pådine hårde hvidevarer.

Køb brugt

En anden løsning, hvis det strammer om pengepungen, er at købe dine hårde hvidevarer brugt. Mange vælger at sælge deres hårde hvidevarer i forbindelse med flytning eller fordi de selv er ved at forny køkkenet, hvilket er en god mulighed for at finde noget billigt. Er du handyman, kan du købe ekstra billige hårde hvidevarer, der har brug for en kærlig hånd, inden de kan bruges. Dog skal du være opmærksom på, at jo ældre hårde hvidevarerne er, des mindre energivenlige er de som regel, men brugte hårde hvidevarer kan sagtens bruges som en midlertidig løsning indtil du engang har sparet op til at købe helt nyt. Ofte er det en god strategi at forny gradvist, nårøkonomien er en hindring.

 

Skriv et svar